R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
 KEFTAKEBABS
4 p., Marokko,





500 g lamsgehakt
1 ui, fijngehakt
2 tl paprika
1 tl komijn
1 tl zout
1/4 tl peper
1/8 tl chili -of cayennepeper
1/4 kop gehakte verse peterselie
1/4 kop gehakte verse koriander

optioneel:
1 tl kaneel
1 el gehakte muntblaadjes

voor de garnering:
partjes citroen


Bereiding

Meng alle ingrediënten in een grote kom.
Dek de kom af met huishoudfolie en laat die een uur ongemoeid zodat de smaken zich kunnen mengen.
Week een aantal lange houten prikkers een kwartier in wat water.
Neem een kleine hoeveelheid kefta-mengsel uit de kom en vorm er een cylinder of worstje van.
Steek er, in de lengte, een lange houten prikker door. Druk het vlees wat aan zodat het vast blijft zitten.
Grill het vlees (barbecue, grillplaat, grillpan) ongeveer 5 minuten aan iedere kant.
Houd het grillen in de gaten, laat de kebabs niet uitdrogen.

Keftakebabs worden vaak geserveerd in brood met een tomaten en geroosterde paprikasalade als vulling én met muntthee.
Zie voor een dergelijke salade het recept Salade Mechouia op deze site.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________