|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Marokko, 500 g lamsgehakt 1 ui, fijngehakt 2 tl paprika 1 tl komijn 1 tl zout 1/4 tl peper 1/8 tl chili -of cayennepeper 1/4 kop gehakte verse peterselie 1/4 kop gehakte verse koriander optioneel: 1 tl kaneel 1 el gehakte muntblaadjes voor de garnering: partjes citroen Bereiding Meng alle ingrediënten in een grote kom. Dek de kom af met huishoudfolie en laat die een uur ongemoeid zodat de smaken zich kunnen mengen. Week een aantal lange houten prikkers een kwartier in wat water. Neem een kleine hoeveelheid kefta-mengsel uit de kom en vorm er een cylinder of worstje van. Steek er, in de lengte, een lange houten prikker door. Druk het vlees wat aan zodat het vast blijft zitten. Grill het vlees (barbecue, grillplaat, grillpan) ongeveer 5 minuten aan iedere kant. Houd het grillen in de gaten, laat de kebabs niet uitdrogen. Keftakebabs worden vaak geserveerd in brood met een tomaten en geroosterde paprikasalade als vulling én met muntthee. Zie voor een dergelijke salade het recept Salade Mechouia op deze site. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |