|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
appetizer, voorgerecht, Marokko 1 el olijfolie 1 kleine ui, fijngesnipperd 350 g mager lamsgehakt 2 tenen knoflook, geperst 2 tl gemalen komijn 1/2 tl gemalen gember 1/2 tl paprikapoeder 1/2 tl gemalen kaneel een mespunt saffraandraadjes, geweekt in wat warm water 1 tl harissa, of meer naar smaak 2 el gehakte korianderblaadjes 2 el gehakte bladpeterselie 1 ei 6 à 8 vellen filodeeg 90 g gesmolten boter 1 el sesamzaad Bereiding Verhit de olie in een koekenpan en fruit er op laag vuur 5 minuten de ui in. Draai het vuur hoog, voeg het gehakt en de knoflook toe en bak die ongeveer 5 minuten. Maak grote stukken gehakt met de achterkant van een houten lepel fijn. Voeg de specerijen, de saffraan met het water, de harissa, koriander en peterselie toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Doe het gehaktmengsel als het gaar is in een zeef en laat het zoveel mogelijk vet uitlekken. Doe het gehakt in een kom en laat het wat afkoelen. Roer er een ei door. Leg zes vellen filodeeg op elkaar op een snijplank. Snijd met een scherp mesje het deeg in repen met een breedte van 12 centimeter. Je hebt 24 repen nodig voor 12 briouats. Bewaar de repen onder vershoudfolie, zodat ze niet uitdrogen. Leg een reep filodeeg met één van de korte kanten naar je toe en bestrijk de strook met gesmolten boter. Leg er een reep filodeeg bovenop. Schep 1 el vulling vóór op de dubbele deegstrook, houd daarbij de zijkanten een stukje vrij. Rol het deeg met de vulling op. Vouw daarbij de zijkanten van het deeg omhoog totdat de briouat aan beide kanten ingesloten is. Vouw de rest van de deegstroken een stukje naar binnen en rol de briouat verder op. Leg de rolletjes met de naad omlaag op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met gesmolten boter en strooi er sesamzaad over. Verwarm de oven voor op 180 C. Bak de briouats in 15 minuten goudbruin. Serveer ze warm. Deze sigaarvormige deegrolletjes worden gewoonlijk gefrituurd. Deze versie met filodeeg in plaats van het traditionele warkha-deeg wordt in de oven gebakken wat minder bewerkelijk en ook gezonder is. Je kunt briouats op tal van manieren vullen, met vlees (kefta), gamba's, kip, amandelen, vijgen, noten, vis, (geiten)kaas enzovoorts. Als je echt eens uit wilt pakken, bereid dan verschillende soorten briouats, die je bij elkaar op een grote schaal presenteert. Andere briouatrecepten op deze site zijn "Briouats met dadels en vijgen", "Briouats met geitenkaas", "Briouats met kip en amandelen" en "Briouats met vijgen en walnoot".
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |