R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
KEFTABRIOUATS
appetizer, voorgerecht, Marokko

reeks 515 (141K)



1 el olijfolie
1 kleine ui, fijngesnipperd
350 g mager lamsgehakt
2 tenen knoflook, geperst
2 tl gemalen komijn
1/2 tl gemalen gember
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl gemalen kaneel
een mespunt saffraandraadjes, geweekt in wat warm water
1 tl harissa, of meer naar smaak
2 el gehakte korianderblaadjes
2 el gehakte bladpeterselie
1 ei
6 à 8 vellen filodeeg
90 g gesmolten boter
1 el sesamzaad


Bereiding


Verhit de olie in een koekenpan en fruit er op laag vuur 5 minuten de ui in.
Draai het vuur hoog, voeg het gehakt en de knoflook toe en bak die ongeveer 5 minuten. Maak grote stukken gehakt met de achterkant van een houten lepel fijn.
Voeg de specerijen, de saffraan met het water, de harissa, koriander en peterselie toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Doe het gehaktmengsel als het gaar is in een zeef en laat het zoveel mogelijk vet uitlekken.
Doe het gehakt in een kom en laat het wat afkoelen. Roer er een ei door.
Leg zes vellen filodeeg op elkaar op een snijplank. Snijd met een scherp mesje het deeg in repen met een breedte van 12 centimeter.
Je hebt 24 repen nodig voor 12 briouats. Bewaar de repen onder vershoudfolie, zodat ze niet uitdrogen.
Leg een reep filodeeg met één van de korte kanten naar je toe en bestrijk de strook met gesmolten boter. Leg er een reep filodeeg bovenop.
Schep 1 el vulling vóór op de dubbele deegstrook, houd daarbij de zijkanten een stukje vrij.
Rol het deeg met de vulling op. Vouw daarbij de zijkanten van het deeg omhoog totdat de briouat aan beide kanten ingesloten is. Vouw de rest van de deegstroken een stukje naar binnen en rol de briouat verder op.
Leg de rolletjes met de naad omlaag op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met gesmolten boter en strooi er sesamzaad over.
Verwarm de oven voor op 180 C. Bak de briouats in 15 minuten goudbruin. Serveer ze warm.


Info


Deze sigaarvormige deegrolletjes worden gewoonlijk gefrituurd. Deze versie met filodeeg in plaats van het traditionele warkha-deeg wordt in de oven gebakken wat minder bewerkelijk en ook gezonder is.
Je kunt briouats op tal van manieren vullen, met vlees (kefta), gamba's, kip, amandelen, vijgen, noten, vis, (geiten)kaas enzovoorts.
Als je echt eens uit wilt pakken, bereid dan verschillende soorten briouats, die je bij elkaar op een grote schaal presenteert.
Andere briouatrecepten op deze site zijn "Briouats met dadels en vijgen", "Briouats met geitenkaas", "Briouats met kip en amandelen" en "Briouats met vijgen en walnoot".


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________