R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 KAZAKH SHASHLIK
 op pennen geroosterd lamsvlees, Kazachstan

1 1/2 k lamsvlees (gesneden van de poot)
2 kleine uien, fijngesneden
4 tenen knoflook, fijngesneden
2 flinke sjalotten, heel fijngesneden
2 el verse peterselie, fijngesneden
600 ml granaatappelsap (ongezoet)
4 el plantaardige olie
8 dessertlepels cayennepeper

voor "kasha":
180 g boekweitgrutten
5 el boter
850 ml kokend water


Bereiding


Snijd alle vet en pezen van het lamsvlees.
Snijd het vlees in blokken van 5 cm en doe die in een kom.
Meng de ui, knoflook, sjalot, peterselie en cayennepeper met het vlees en giet er vervolgens het granaatappelsap bij.
Meng alles nog eens goed en zet de kom afgedekt met huishoudfolie in de koelkast.
Laat het vlees een hele nacht marineren.

De dag erna.
Leg een aantal houten vleespennen in een kom water. Laat ze zeker een uur water opzuigen.
Neem het vlees uit de marinade, dep het droog en rijg het aan de vleespennen.
Rooster het vlees op de barbecue of onder de grill. Keer de pennen regelmatig. Ga uit van 12 minuten voor medium rare en 20 minuten voor "well done".
Neem de stukken vlees van de pennen en leg ze op een schaal of op borden.
Serveer er kasha bij.

Voor kasha:
Spoel de boekweitgrutten in ruim water.
Smelt 3 eetlepels boter in een grote pan en voeg de grutten toe..
Roer terwijl je het vuur hoger draait de grutten door de boter.
Voeg na 3 minuten 850 ml kokend water toe. Draai vervolgens het vuur laag en laat de boekweitgrutten 10 minuten garen.


Info


Aan (cayenne)peper geen gebrek in dit recept maar over zout wordt niet gerept. De toevoeging daarvan is echter onmisbaar. Zout het vlees als je het uit de marinade neemt.
 

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________