|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| op pennen geroosterd lamsvlees, Kazachstan 1 1/2 k lamsvlees (gesneden van de poot) 2 kleine uien, fijngesneden 4 tenen knoflook, fijngesneden 2 flinke sjalotten, heel fijngesneden 2 el verse peterselie, fijngesneden 600 ml granaatappelsap (ongezoet) 4 el plantaardige olie 8 dessertlepels cayennepeper voor "kasha": 180 g boekweitgrutten 5 el boter 850 ml kokend water Bereiding Snijd alle vet en pezen van het lamsvlees. Snijd het vlees in blokken van 5 cm en doe die in een kom. Meng de ui, knoflook, sjalot, peterselie en cayennepeper met het vlees en giet er vervolgens het granaatappelsap bij. Meng alles nog eens goed en zet de kom afgedekt met huishoudfolie in de koelkast. Laat het vlees een hele nacht marineren. De dag erna. Leg een aantal houten vleespennen in een kom water. Laat ze zeker een uur water opzuigen. Neem het vlees uit de marinade, dep het droog en rijg het aan de vleespennen. Rooster het vlees op de barbecue of onder de grill. Keer de pennen regelmatig. Ga uit van 12 minuten voor medium rare en 20 minuten voor "well done". Neem de stukken vlees van de pennen en leg ze op een schaal of op borden. Serveer er kasha bij. Voor kasha: Spoel de boekweitgrutten in ruim water. Smelt 3 eetlepels boter in een grote pan en voeg de grutten toe.. Roer terwijl je het vuur hoger draait de grutten door de boter. Voeg na 3 minuten 850 ml kokend water toe. Draai vervolgens het vuur laag en laat de boekweitgrutten 10 minuten garen. Aan (cayenne)peper geen gebrek in dit recept maar over zout wordt niet gerept. De toevoeging daarvan is echter onmisbaar. Zout het vlees als je het uit de marinade neemt.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|