R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Griekse noten-honingrolletjes in "draadjes'' filodeeg, dessert, 4 p., Griekenland 500 g kataifideeg 180 g boter, gesmolten voor de vulling: 125 g pistachenootjes, gepeld en fijngehakt 150 g geblancheerde en gepelde amandelen, fijngehakt 100 g suiker 1 tl gemalen kaneel 1 eiwit, licht geklopt voor de siroop: 1 kop honing 2 1/2 kop water 1 kop suiker de rasp van 1 citroen het sap van 1 citroen 1 kaneelstokje of 1/2 tl gemalen kaneel Bereiding Laat het kataifideeg ontdooien en op kamertemperatuur komen. Hak de pistachenootjes fijn. Reserveer 1 eetlepel gehakte pistachenootjes voor de garnering. Hak de amandelen fijn. Meng de pistachenootjes (de nootjes voor de garnering uitgezonderd), de amandelen, 100 gsuiker, 1 tl kaneel en het 1 eiwit. Verwarm de oven voor (175 C). Verdeel het ontdooide deeg in 18 à 22 stroken/strengen met een lengte van ca 25 centimeter. Bedek ze met een vochtige doek zodat ze niet uitdrogen. Bestrijk een strook met gesmolten boter en schep een opgehoopte eetlepel vulling op een van de uiteinden. Rol de strook vervolgens tamelijk strak op en leg die met de naad naar beneden in een licht met boter ingevette bakvorm van 9 bij 13 inch (22 1/2 bij 32 1/2 centimeter). Verwerk op dezelfe manier de rest van het deeg en de vulling. Bestrijk de de kataifi nog eens met boter en plaats daaropvolgend de bakvorm in de voorverwarmde oven. Stel de baktijd in op 45 minuten. Verleng de tijd eventueel met 5 minuten. Bereid ondertussen de siroop. Doe de ingrediënten voor de siroop in een pannetje en breng ze aan de kook. Laat het mengsel vervolgens 15 minuten zachtjes pruttelen. Neem de gebakken kataifi uit de oven en laat ze afkoelen. Giet de siroop over de rolletjes -de siroop moet heet zijn maar de rolletjes moeten voor een goed resulltaat absoluut afgekoeld zijn- en strooi er de gereserveerde fijngehakte pistachenootjes over.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |