R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KATAIFI
Griekse noten-honingrolletjes in "draadjes'' filodeeg, dessert, 4 p., Griekenland






500 g kataifideeg
180 g boter, gesmolten

voor de vulling:
125 g pistachenootjes, gepeld en fijngehakt
150 g geblancheerde en gepelde amandelen, fijngehakt
100 g suiker
1 tl gemalen kaneel
1 eiwit, licht geklopt

voor de siroop:
1 kop honing
2 1/2 kop water
1 kop suiker
de rasp van 1 citroen
het sap van 1 citroen
1 kaneelstokje of 1/2 tl gemalen kaneel






Bereiding


Laat het kataifideeg ontdooien en op kamertemperatuur komen.

Hak de pistachenootjes fijn. Reserveer 1 eetlepel gehakte pistachenootjes voor de garnering.
Hak de amandelen fijn.

Meng de pistachenootjes (de nootjes voor de garnering uitgezonderd), de amandelen, 100 gsuiker, 1 tl kaneel en het 1 eiwit.

Verwarm de oven voor (175 C).

Verdeel het ontdooide deeg in 18 à 22 stroken/strengen met een lengte van ca 25 centimeter. Bedek ze met een vochtige doek zodat ze niet uitdrogen.
Bestrijk een strook met gesmolten boter en schep een opgehoopte eetlepel vulling op een van de uiteinden. Rol de strook vervolgens tamelijk strak op en leg die met de naad naar beneden in een licht met boter ingevette bakvorm van 9 bij 13 inch (22 1/2 bij 32 1/2 centimeter).
Verwerk op dezelfe manier de rest van het deeg en de vulling.

Bestrijk de de kataifi nog eens met boter en plaats daaropvolgend de bakvorm in de voorverwarmde oven. Stel de baktijd in op 45 minuten. Verleng de tijd eventueel met 5 minuten.


Bereid ondertussen de siroop.
Doe de ingrediënten voor de siroop in een pannetje en breng ze aan de kook. Laat het mengsel vervolgens 15 minuten zachtjes pruttelen.

Neem de gebakken kataifi uit de oven en laat ze afkoelen.

Giet de siroop over de rolletjes -de siroop moet heet zijn maar de rolletjes moeten voor een goed resulltaat absoluut afgekoeld zijn- en strooi er de gereserveerde fijngehakte pistachenootjes over.      


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________