![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| zuurkoolsoep, 4 p., Tjechië ![]() 1 pak zuurkool 4 à 5 aardappels, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngesneden 200 g spekblokjes majoraan karweizaad (kummel), gemalen zoet paprikapoeder zout 1 à 1 1/2 l bouillon 25 g tarwebloem of meer 25 g boter of meer Bereiding Laat de boter in een steelpannetje smelten en roer er de bloem door tot die helemaal opgenomen is. Laat op laag vuur de bloem een paar minuten garen. Terzijde zetten en laten afkoelen. Bak de spekblokjes met de ui in een soeppan tot de stukjes ui glazig zijn. Voeg de knoflook en naar smaak paprika, majoraan, kummel en peper toe en meng ze met het spek-uimengsel. Spoel de zuurkool onder de koudwaterkraan om de kool iets minder zuur te maken. Voeg de stukjes aardappel en de zuurkool toe en bak ze even mee. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de pan op het fornuis staan tot de stukjes aardappel gaar zijn. Voeg zout naar smaak toe. Maak de soep dikker met het boter-meelmengsel. Giet wat bouillon bij het mengsel en klop het los. Giet de roux bij de soep en roer die goed door. Roer tenslotte een paar eetlepels crème fraîche door de soep. Kapustnika wordt in Thechië veelal met brood of broodjes als hoofdmaaltijd geserveerd. Het recept laat veel aan de persoonlijke smaak over, zoals de soort bouillon. Maak voor een licht gebonden soep een roux met 25 gram boter en 25 gram meel. Wil je een dikkere soep vermeerder de boter en de bloem dan evenveel. Wat de specerijen betreft zou ik zeker met de paprika niet te zuinig zijn. Kummel, al is het maar een beetje, hoort absoluut in de soep thuis.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|