R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KAPUSNIAK
 zuurkoolsoep, Oekraïne


200 g zuurkool
3 à 4 aardappels
1 ui
1 wortel
1/2 kop gierst
3 el plantaardige olie
500 g verse paddenstoelen
zout en zwarte peper, naar smaak
verse peterselie, naar smaak
verse dille, naar smaak


Bereiding

Schil de aardappels, snijd ze in stukken en breng ze in een pan met licht gezouten water aan de kook.
Spoel de gierst en voeg die toe als de aardappels 10 minuten gekookt hebben.

Snijd de ui fijn, schil en rasp de wortel, boen zonodig de paddenstoelen en snijd ze in schijfjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak er ui, wortel en paddenstoelen op middelhoge temperatuur in (7 à 8 minuten).  Doe ze vervolgens in de pan met de aardappels en gierst.
Voeg daaropvolgend de zuurkool toe en laat de soep rustig verder koken (10 à 15 minuten).

Hak de peterselie en dille fijn. Doe ze tegen het einde van de kooktijd in de pan én breng de soep op smaak met zout en peper.


Info


Kapusniak is een traditionele Ukraïense (maaltijd)soup. Het hoofdingrediënt is zuurkool en er komen zo goed als zeker aardappels in voor. De overige ingrediënten zijn sterk variabel en wisselen vaak al naar gelang hetgene dat een regio te bieden heeft.

Zuurkoolsoep is in veel Oost-Eupese landen een klassieker. Wil je weten hoe de soep in Tjechië wordt bereid, klik dan hier en je zult zien dat het niet alleen de spelling is die anders is.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________