|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
KAPUSNIAK
zuurkoolsoep, Oekraïne
200 g zuurkool 3 à 4 aardappels 1 ui 1 wortel 1/2 kop gierst 3 el plantaardige olie 500 g verse paddenstoelen zout en zwarte peper, naar smaak verse peterselie, naar smaak verse dille, naar smaak Bereiding Schil de aardappels, snijd ze in stukken en breng ze in een pan met licht gezouten water aan de kook. Spoel de gierst en voeg die toe als de aardappels 10 minuten gekookt hebben. Snijd de ui fijn, schil en rasp de wortel, boen zonodig de paddenstoelen en snijd ze in schijfjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak er ui, wortel en paddenstoelen op middelhoge temperatuur in (7 à 8 minuten). Doe ze vervolgens in de pan met de aardappels en gierst. Voeg daaropvolgend de zuurkool toe en laat de soep rustig verder koken (10 à 15 minuten). Hak de peterselie en dille fijn. Doe ze tegen het einde van de kooktijd in de pan én breng de soep op smaak met zout en peper. Kapusniak is een traditionele Ukraïense (maaltijd)soup. Het hoofdingrediënt is zuurkool en er komen zo goed als zeker aardappels in voor. De overige ingrediënten zijn sterk variabel en wisselen vaak al naar gelang hetgene dat een regio te bieden heeft. Zuurkoolsoep is in veel Oost-Eupese landen een klassieker. Wil je weten hoe de soep in Tjechië wordt bereid, klik dan hier en je zult zien dat het niet alleen de spelling is die anders is. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |