![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
KALKOENCURRY IN BANAANROOM
hoofdgerecht, 4 p.,
Sri Lanka
![]() 500 g kalkoenfilet, in niet te dunne repen gesneden 2 grote of 3 kleine bananen, in schijfjes 250 ml bouillon 200 g slagroom zout en peper 1 tl palmsuiker of ahornsiroop 1 tl curry 3 el plantaardige olie 1 ui, fijngesneden 3 tenen knoflook, geperst optioneel: 1 rode chilipeper of wat chilivlokken of chilipoeder Bereiding Verhit wat olie in een wok en roerbak er de repen kalkoenfilet op hoge temperatuur 5 à 10 minuten in. Schep het vlees vervolgens met een schuimspaan op een bord en zet dat terzijde. Doe de ui in de wok en roerbak die een paar minuten in het achtergebleven vet. Draai het vuur lager en voeg de knoflook en de curry toe. Bak ze mee tot de geuren vrijkomen. Blus het ui-knoflook-currymengsel met de bouillon en laat die wat inkoken. Voeg zout, peper en palmsuiker of ahornsiroop toe. Roer de helft van de banaanschijfjes door het mengsel en draai het vuur wat hoger. Druk met een houten lepel de banaanschijfjes tot pulp en roerbak het geheel tot een mooi gebonden saus. Draai het vuur wat lager en giet de slagroom bij de saus. Laat het geheel wat indikken. Schep de kalkoenreepjes bij de saus en laat ze 5 minuten meesudderen. Voeg de rest van de schijfjes banaan toe en laat ze op temperatuur komen. Serveer de curry met rijst en een groente. Dit is een heerlijke curry met banaan in een glansrol. Bananen associeer ik gewoonlijk met de kindertijd maar dit is een volstrekt volwassen gerecht waar overigens ook kinderen zeker van zullen genieten. Wat ik een beetje miste in alle romige zoetheid is een "boost", een ingrediënt dat het gerecht op scherp zet. Vandaar dat ik een chilipeper als optie heb toegevoegd.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |