![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________
| ca 25 stuks, Zuid-Afrika 2 eieren, geklutst 2 koppen geraspte kaas (cheddar, gouda) 1 kop (of meer) zelfrijzend bakmeel 3 à 4 schijfjes bacon, gerookte rauwe ham of ontbijtspek 1 ui, fijngesneden mespunt zout 1/8 à 1/4 tl chili- of cayennepeper Bereiding Bak in een koekenpan de schijfjes bacon in een klein beetje olie krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Hak de schijfjes als ze ontvet en afgekoeld zijn in stukjes. Bak in het in de pan achtergebleven vet de uisnippers tot ze zacht zijn (ca 5 minuten). Doe de eieren in een kom en klop ze met een garde los. Voeg de melk toe en meng die al kloppend met de eieren. Voeg het zelfrijzend bakmeel met een snuf zout en de chili- of cayennepeper toe en werk ze door het melk-eimengsel. Het beslag moet stevig zijn en nauwelijks vloeibaar. Voeg zonodig meer bloem toe. Schep de overige ingrediënten door het beslag (de kaas, ui en bacon/ham). Verwarm de oven voor (200 C). Schep, als het beslag goed gemengd is hoopjes beslag zo groot als een golfbal op een met bakpapier beklede bakplaat. Dat gaat het makkelijkst met behulp van 2 dessertlepels. Schuif de bakplaat de oven in en bak de kaassoentjes goudbruin (16 à 18 minuten). Leg de gebakken kaassoentjes op keukenpapier en laat ze afkoelen. Laat voor vegetarische kaassoentjes de bacon, ham of ontbijtspek achterwege. Alleen de naam al maakt het bakken van deze hartige, onweerstaanbare hapjes tot een genoegen. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |