![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
JORDAANSE ZOMERSALADE
4 p., Jordanië ![]() 3 kleine aubergines 1/2 goene paprika 1 grote tomaat 3 stengels bleekselderij 3 kleine aardappels 12 zwarte ontpitte olijven voor de dressing: 1/2 kop olijfolie 3 el rode wijnazijn 2 tenen knoflook, geperst een beetje peper een beetje basilicum, fijngehakt Schil de aubergines en snijd ze in schijven. Zout ze licht en doe ze in een zeef. Laat ze een half uur staan. Verhit de grill voor. Grill de schijven aubergine tot ze licht gebruind zijn en de groene paprika tot het vel geblakerd is. Doe de wat afgekoelde paprika in een plastic zakje en sluit die. Neem de paprika na een half uur uit de verpakking en ontvel die onder stromend water. Snijd de plakken aubergine in blokjes, de paprika in stukjes en doe ze in een kom. Kook de aardappels een minuut of 10. Schil de afgekoelde aardappels, snijd ze in blokjes en doe ze bij de groenten in de kom. Ontvel de tomaat, verwijder de pulp en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes en de olijven in plakjes. Doe de tomaat, bleekselderij en olijven in de kom. Meng alle ingrediënten goed. Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dressing. Giet de dressing over de salade en schep de salade om. Laat op kamertemperatuur de smaken een half uur intrekken. Zet de salade vervolgens in de koelkast. Koel de salade een paar uur voor gebruik. Schep tussendoor de salade een keer om. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |