![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
JORDAANSE KIP"WRAPS"
4 p., Jordanië ![]() 6 kipfilets 230 g geschaafde amandelen 4 grote uien, in dunne ringen gesneden 1 kop olijfolie 1/4 kop currypoeder 1/8 kop korianderpoeder 1/8 kop gemalen sumac 1 el gemalen peper 1 tl zout voor de bouillon: laurierblad eventueel instantbouillon takjes verse koriander een paar wortels extra sumac verder: 4 lavash (platbrood), doormidden gesneden (eventueel 8 tortilla's) klik hier voor het recept van "lavash" Kook de kipfilets in water waaraan een laurierblad, wortels, koriander, gemalen peper en sumac zijn toegvoegd. Zeef de bouillon en bewaar die. Reduceer de bouillon tot 5 koppen. Voeg indien gewenst instantbouillon toe. Toast terwijl de kip kookt de amandelen lichtbruin. Schep ze regelmatig om of schud de pan regelmatig om verbranding te voorkomen. Hak de kipfilets als ze voldoende zijn afgekoeld in stukjes of trek ze met je vingers in stukjes. Sauteer de uien in olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de stukjes/plukjes kip toe en nog wat olie voor een voldoende coating van het kippenvlees. Voeg royale hoeveelheden koriander, sumac, currypoeder, gemalen peper en zout toe. Voeg eveneens een kop of twee bouillon toe en meng alles goed. Blijf specerijen, olie en bouillon toevoegen tot de kip mooi zacht en vochtig is met een rijke gele kleur en grondig gespikkeld met roodbruine sumac. Dit kan even duren. Voeg de getoaste amandelen toe en roer. Snijd de lavash doormidden. Schep een kop vulling op een lavash-helft. Vouw de lavash op zoals een burrito. Stapel ze op op een bord. Laat ze afkoelen tot je ze zonder probleem in je hand kunt houden en uit de hand kunt eten.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |