R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
JORDAANSE KIP"WRAPS"

4 p., Jordanië





6 kipfilets
230 g geschaafde amandelen
4 grote uien, in dunne ringen gesneden
1 kop olijfolie
1/4 kop currypoeder
1/8 kop korianderpoeder
1/8 kop gemalen sumac
1 el gemalen peper
1 tl zout

voor de bouillon:
laurierblad
eventueel instantbouillon
takjes verse koriander
een paar wortels
extra sumac

verder:
4 lavash (platbrood), doormidden gesneden
(eventueel 8 tortilla's)

klik hier voor het recept van "lavash"


bereiding


Kook de kipfilets in water waaraan een laurierblad, wortels, koriander, gemalen peper en sumac zijn toegvoegd.
Zeef de bouillon en bewaar die.

Reduceer de bouillon tot 5 koppen. Voeg indien gewenst instantbouillon toe.
Toast terwijl de kip kookt de amandelen lichtbruin. Schep ze regelmatig om of schud de pan regelmatig om verbranding te voorkomen.

Hak de kipfilets als ze voldoende zijn afgekoeld in stukjes of trek ze met je vingers in stukjes.

Sauteer de uien in olijfolie tot ze glazig zijn.
Voeg de stukjes/plukjes kip toe en nog wat olie voor een voldoende coating van het kippenvlees.
Voeg royale hoeveelheden koriander, sumac, currypoeder, gemalen peper en zout toe.
Voeg eveneens een kop of twee bouillon toe en meng alles goed.
Blijf specerijen, olie en bouillon toevoegen tot de kip mooi zacht en vochtig is  met een rijke gele kleur en grondig gespikkeld met roodbruine sumac. Dit kan even duren.
 
Voeg de getoaste amandelen toe en roer.

Snijd de lavash doormidden.
Schep een kop vulling op een lavash-helft.
Vouw de lavash op zoals een burrito.
Stapel ze op op een bord.
Laat ze afkoelen tot je ze zonder probleem in je hand kunt houden en uit de hand kunt eten.


info

















naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________