![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
JORDAANSE GEVULDE KOOLROLLETJES
4 à 6 p., Jordanië ![]() 1 flinke kool (witte kool, groene kool) 450 à 675 g rundergehakt 1 à 1 1/2 kop gekookte rijst 1 ei worcestershire sauce, naar smaak peterselie, gehakt 1 à 2 tenen knoflook, geperst 1 pakje of blikje tomatensaus (passato) hele uiringen bacon (mager) of kalkoen, hoeveelheid naar smaak Maak de bladeren van de kool voorzichtig los, zodat ze niet scheuren. Blancheer de bladeren om ze soepeler/buigzamer te maken. Meng 1/4 deel van de tomatensaus, het gehakt, het rauwe ei, worchestershire sauce en de knoflook. Werk er eenzelfde hoeveelheid gekookte rijst door. Verdeel het mengsel in porties en maak er rolletjes/worstjes van. Verpak ieder rolletje in een koolblad. Leg de gevulde koolrolletjes in één laag tegen elkaar aan in een lage ovenschaal. Verdeel er gelijkmatig de rest van de tomatensaus over, de ringen ui en daarop de reepjes bacon. Verwarm de oven voor (185 C). Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet die in de oven. Bak het gerecht circa 1 uur. Verwijder 1 kwartier voor het einde van de baktijd de aluminiumfolie, zodat de bacon krokant kan worden. Serveer er boter of (vetarme)zure room bij. ![]()
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |