R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
JORDAANSE GEVULDE KOOLROLLETJES
4 à 6 p., Jordanië





1 flinke kool (witte kool, groene kool)
450 à 675 g rundergehakt
1 à 1 1/2 kop gekookte rijst
1 ei
worcestershire sauce, naar smaak
peterselie, gehakt
1 à 2 tenen knoflook, geperst
1 pakje of blikje tomatensaus (passato)
hele uiringen
bacon (mager) of kalkoen, hoeveelheid naar smaak


bereiding


Maak de bladeren van de kool voorzichtig los, zodat ze niet scheuren.
Blancheer de bladeren om ze soepeler/buigzamer te maken.

Meng 1/4 deel van de tomatensaus, het gehakt, het rauwe ei, worchestershire sauce en de knoflook.
Werk er eenzelfde hoeveelheid gekookte rijst door.

Verdeel het mengsel in porties en maak er rolletjes/worstjes van. Verpak ieder rolletje in een koolblad.
Leg de gevulde koolrolletjes in één laag tegen elkaar aan in een lage ovenschaal.
Verdeel er gelijkmatig de rest van de tomatensaus over, de ringen ui en daarop de reepjes bacon.

Verwarm de oven voor (185 C).

Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet die in de oven.
Bak het gerecht circa 1 uur.
Verwijder 1 kwartier voor het einde van de baktijd de aluminiumfolie, zodat de bacon krokant kan worden.

Serveer er boter of (vetarme)zure room bij.
 




info

















naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________