JERKKIP MET ZOETE AARDAPPEL, ANANAS, LIMOEN EN
KORIANDER
4 p. , Jamaica
2 zoete aardappels in even grote stukken gesneden
1 rode ui, in
kwarten gesneden
2 limoenen, gehalveerd
1 kg kippendijen en
drumsticks
8 schijven bij voorkeur verse ananas
2 limoenen,
gehalveerd
3 tl jerkspecerijen: zie info
3 tl rietsuiker
3 tenen knoflook, geperst
3 el olijfolie
1 tl
zeezoutvlokken
voor erbij:
verse koriander, fijngesneden
zure room of dikke yoghurt
Bereiding
Verwarm de oven voor (170 C).
Leg de stukken zoete
aardappel, de delen kip, schijven ananas en
halve limoenen op
een bakplaat waar alles in één laag op
past.
Bestrooi de ingrediënten met de jerkspecerijen, de
rietsuiker, de geperste knoflook en het zeezout en schenk er de
olijfolie over.
Schep het geheel om en zet de bakplaat
daaropvolgend in de voorverwarmde oven.
Neem de bakplaat na
een uur uit de oven en zet die op je werkblad.
Knijp na
een pauze van 5 à 10 minuten de gehalveerde limoenen over de
geroosterde ingrediënten uit en schep ze voorzichtig om.
Proef of er nog specerijen en/of zout toegevoegd moeten worden
en schep het geheel in dat geval nog eens om.
Strooi
fijngesneden verse koriander
over het gerecht en serveer het. Vul een paar kommetjes met zure room of
yoghurt en laat ieder er zich naar wens van bedienen.
Info
Jerkspecerijen zijn kant en klaar te koop maar je kunt de
mix ook makkelijk zelf samenstellen. Klik
hier voor het recept.
naar boven
Home
Rubrieken:
Hapjes:
• Appetizers
• Tapas
Voorgerechten:
• Starters
• Soepen
Salades
Desserts
Gebak
______________
Fruit
Groenten
______________
• Aardappels
• Bonen
• Brood
• Granen
• Linzen
• Noedels
• Pasta
• Rijst
______________
Gevogelte:
• Kalkoen
• Kip
• Diversen
______________
Vlees:
• Lam
• Rund
• Varken
• Diversen
______________
Eieren
Kazen
Vis/zeevruchten
______________
Noten en zaden
Paddenstoelen
______________
Dressings en Sauzen
Kruiden en Specerijen
______________
Specials
Termen en technieken
Maten en gewichten
Varia
Deze website (introductie)
Reageren
______________
|