R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________

 JERKKIP MET ZOETE AARDAPPEL, ANANAS, LIMOEN EN KORIANDER
4 p. , Jamaica

2 zoete aardappels in even grote stukken gesneden
1 rode ui, in kwarten gesneden
2 limoenen, gehalveerd
1 kg kippendijen en drumsticks
8 schijven bij voorkeur verse ananas
2 limoenen, gehalveerd
3 tl jerkspecerijen: zie info
3 tl rietsuiker
3 tenen knoflook, geperst
3 el olijfolie
1 tl zeezoutvlokken

voor erbij:
verse koriander, fijngesneden
zure room of dikke yoghurt


Bereiding


Verwarm de oven voor (170 C).

Leg de stukken zoete aardappel, de delen kip, schijven ananas en
halve limoenen op een bakplaat waar alles in één laag op past.

Bestrooi de ingrediënten met de jerkspecerijen, de rietsuiker, de geperste knoflook en het zeezout en schenk er de olijfolie over.
Schep het geheel om en zet de bakplaat daaropvolgend in de voorverwarmde oven.
Neem de bakplaat na een uur uit de oven en zet die op je werkblad.

Knijp na een pauze van 5 à 10 minuten de gehalveerde limoenen over de geroosterde ingrediënten uit en schep ze voorzichtig om.
Proef of er nog specerijen en/of zout toegevoegd moeten worden en schep het geheel in dat geval nog eens om.

Strooi fijngesneden verse koriander over het gerecht en serveer het. Vul een paar kommetjes met zure room of yoghurt en laat ieder er zich naar wens van bedienen.


Info


Jerkspecerijen zijn kant en klaar te koop maar je kunt de mix ook makkelijk zelf samenstellen. Klik hier voor het recept.




naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________