JAMAICAANSE GEHAKTBALLEN
4 p., Jamaica
700 g gemengd gehakt
100 g kokosvlokken
2 eieren
2
paprika's, fijngesneden
1 grote ui, fijngesneden
4 tl rum
1 bosje fijngehakte peterselie
3 el ketchup
4 el
tarwebloem
chili- of cayennepeper naar smaak
1/2 tl
currypoeder
4 el olie
Bereiding
Laat de kokosvlokken 24 uur in water weken. Laat ze daarna uitlekken en droog ze zo goed mogelijk.
Meng het gehakt, de eieren, paprika's, peterselie, bloem, ketchup,
rum, kokosvlokken,
of currrypoeder en chili- of cayennepeper tot een samenhangend geheel.
Draai ballen van het
gehaktmengsel.
Je kunt de gehaktballen met olie bestrijken en op de
barbecue grillen of in een met olie verhitte pan bakken.
Info
naar boven
Home
Rubrieken:
Hapjes:
• Appetizers
• Tapas
Voorgerechten:
• Starters
• Soepen
Salades
Desserts
Gebak
______________
Fruit
Groenten
______________
• Aardappels
• Bonen
• Brood
• Granen
• Linzen
• Noedels
• Pasta
• Rijst
______________
Gevogelte:
• Kalkoen
• Kip
• Diversen
______________
Vlees:
• Lam
• Rund
• Varken
• Diversen
______________
Eieren
Kazen
Vis/zeevruchten
______________
Noten en zaden
Paddenstoelen
______________
Dressings en Sauzen
Kruiden en Specerijen
______________
Specials
Termen en technieken
Maten en gewichten
Varia
Deze website (introductie)
Reageren
______________
|