R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
JALIK

koude yoghurtsoep, 6 à 8 p., Jordanië





2 komkommers of 5 à 6 Libanese komkommers
2 à 3 tenen knoflook, geperst
2 à 3 el citroensap
1 1/2 l yoghurt
1 el verse dille, fijngehakt
3 tl verse munt, fijngehakt
zout en peper
water


bereiding


Snijd de komkommers in de lengte doormidden. Schraap met een (koffie) lepel het zaad uit beide helften. Snijd de beide helften kommer in kleine blokjes of rasp ze.

Doe de blokjes komkommer of de komkommerrasp in en ruime kom.
Voeg de yoghurt, geperst knoflook, het citroensap, de olijfolie,  de dille en de munt en zout en peper naar smaak toe en meng alles goed.
Voeg als de soep te dik is wat koud water toe. De soep mag echter niet (te) dun of waterig worden.

Zet de komkommersoep in de koelkast en laat de smaken zeker een uur intrekken voor je de soep serveert.

Garneer de soep naar believen met dille, munt en/of olijfolie.


info
















naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________