R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
ITALIAANSE SNIJBONENSALADE
bijgerecht, 4 p., Italië





700 g snijbonen, diagonaal in stukken gesneden
2 koppen komkommer, ongeschild, in schijfjes
1 kop cherrytomaatjes, gehalveerd
1/2 kop rode ui, in dunne schijfjes
1/2 kop verse basilicum, gehakt
60 g pecorino, in stukjes

Italiaanse dressing:
2 el olijfolie
2 el rode wijnazijn
het sap en de rasp van een citroen
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl zout
1/4 tl peper


Bereiding


Breng een flinke pan water aan de kook en blancheer er de snijbonen een minuut of 5 in.
Giet de snijbonen af, dompel ze in (ijs)koud water en laat ze 5 à 10 minuten koelen.

Laat de snijbonen uitlekken en doe ze vervolgens over in een serveerkom.
Voeg alle overige ingrediënten aan de stukken snijboon in de serveerkom toe.

Klop de de olijfolie, wijnazijn, citroenrasp- en sap, knoflookpoeder, zout en peper tot een egale dressing en giet die over de snijbonensalade.

Schep de salade luchtig door en proef of er nog zout en peper nodig zijn.

Houd de salade koel tot aan het moment van serveren.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________