R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| bijgerecht, 4 p., Italië 700 g snijbonen, diagonaal in stukken gesneden 2 koppen komkommer, ongeschild, in schijfjes 1 kop cherrytomaatjes, gehalveerd 1/2 kop rode ui, in dunne schijfjes 1/2 kop verse basilicum, gehakt 60 g pecorino, in stukjes Italiaanse dressing: 2 el olijfolie 2 el rode wijnazijn het sap en de rasp van een citroen 1/2 tl knoflookpoeder 1/2 tl zout 1/4 tl peper Bereiding Breng een flinke pan water aan de kook en blancheer er de snijbonen een minuut of 5 in. Giet de snijbonen af, dompel ze in (ijs)koud water en laat ze 5 à 10 minuten koelen. Laat de snijbonen uitlekken en doe ze vervolgens over in een serveerkom. Voeg alle overige ingrediënten aan de stukken snijboon in de serveerkom toe. Klop de de olijfolie, wijnazijn, citroenrasp- en sap, knoflookpoeder, zout en peper tot een egale dressing en giet die over de snijbonensalade. Schep de salade luchtig door en proef of er nog zout en peper nodig zijn. Houd de salade koel tot aan het moment van serveren.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |