R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| lunch, hoofdgerecht, 6 p., Italië 1 venkelknol 1 citroen olijfolie zout en versgemalen peper 5 el pijnboompitten 300 g risottorijst (arborio) 250 g erwten (diepvries) 2 à 3 el witte wijnazijn 125 g provolone, zeer dun geschaafd 100 g soppressata (droge salami), in dunne schijfjes/reepjes ca 15 groene olijven, gehalveerd 4 bosuitjes, in ringetjes 3 à 4 el fijngehakte peterselie ca 20 blaadjes basilicum Bereiding Snijd de venkelknol in vieren en snijd er het harde wortelgedeelte schuin naar beneden af. Snijd of schaaf de kwarten overdwars in zeer dunne reepjes. Bewaar het venkelgroen. Meng in een kommetje het sap en de rasp van een halve citroen, zout en peper naar smaak en een paar eetlepels olijfolie. Giet het mengsel over de reepjes venkel en schep die om tot de dressing gelijkmatig verdeeld is. Rooster de pijnboompitten in een matig verhitte, droge koekenpan en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Voeg 1 minuut voor het einde van de kooktijd de erwten aan de rijst toe. Laat de gegaarde rijst en erwten uitlekken en spreid ze vervolgens uit op een groot bord of schaal. Sprenkel er de azijn over en laat ze afkoelen (ca 15 minuten). Doe de rijst en de erwten, de aangemaakte venkel, de provolone, soppressata, olijven, bosui, het fijngehakte venkelgroen, de pijnboompitten, peterselie en een flinke scheut olijfolie in een grote kom en meng ze. Proef of het geheel voldoende op smaak is en voeg indien nodig nog zout, peper, citroensap et cetera toe. Strooi vlak voor het serveren de basilicum over de salade. Serveer de salade op kamertemperatuur. De provolone kun je vervangen door een andere gerijpte kaas en de soppressato door een andere pittige soort worst.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |