R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
IRIO
stamppot, 4 p., Tanzania

3 middelgrote aardappels
1 kop erwten (diepvries)
1 kop mais (diepvries)
4 el boter of meer naar smaak
zout en peper


Bereiding


Laat de erwten en de mais ontdooien.
Schil de aardappels en snijd ze in stukken
Zet de aardappels in een pan koud water op het vuur. Voeg ruim zout toe.
Kook de aardappels tot je ze met een vork kunt inprikken.
Giet de aardappels af.

Voeg de erwten, de mais, de boter en indien je wilt "berbere" aan de aardappels toe en stamp de ingrediënten al naar gelang je smaak grof of fijn. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.


Info


Irio betekent gewoon "gestampt" of "gepureerd", een menging van aardappels en groenten voor een eenvoudige maaltijd. Meestal betreft het aardappels, erwten en mais maar het kan even goed aardappels met groene bonen, wortels, spinazie enz. zijn.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________