R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten


































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
IKAN TJOLO TJOLO
tonijn in pittige ketjapsaus, 4 p., Indonesië





4 tonijnfilets ( ca 500 g),
1 teen knoflook, geperst
3 el zonnebloemolie
3 dl ketjap manis
sap van 2 limoenen
1 rode ui, gesnipperd
1 grote tomaat, in blokjes
2 rawits, in dunne ringetjes gesneden


Bereiding


Verhit de olie in een koekenpan en en bak er de tonijnfiilets 2 minuten aan ieder kant in. Houd ze warm in aluminiumfolie.

Doe het teenje knoflook in de warme koekenpan, bak het even glazig en voeg dan meteen de ketjap en het limoensap toe. Breng ze aan de kook.

Neem de pan van het fornuis en roer de uisnippers, de blokjes tomaat en de peperringetjes door de ketjap-citroensaus.

Snijd de vis in kleinere plakken en schik ze op een serveerschaal. Giet er de saus over.

Seerveer er witte rijst bij en één of meerdere groenten.


Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________