R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
IKAN BOEMBOE BALI/BOEMBOE BALI IKAN
gebakken vis in pittige saus, 4 p., Indonesië

500 à 600 g makreel/4 kabeljauwfilets à 150 g
4 à 5 rode lomboks
1 tl trassie
1 schijfje laos
olie
2 el azijn
4 sjalotten
2 tenen knoflook
1 tl suiker
2 salamblaadjes
1 el ketjap
1 stengel sereh
bloem


Bereiding


Spoel de vis met koud water en dep die vervolgens droog.
Haal de visfilet aan beide kanten door de bloem.

Verhit wat olie in een pan en bak er de visfilet in tot die gaar is.

Verwijder het zaad en de zaadlijsten uit de lomboks en snijd het vruchtvlees fijn.
Pel de sjalotten en de tenen knoflook en snijd ze fijn.

Verhit 2 à 3 eetlepels olie in een hapjespan (met deksel) en sauteer er op middelhoog vuur de sjalotten, knoflook, lomboks in samen met de trassie, zout, suiker, laos en blaadjes salam.

Voeg na circa 5 minuten 1 deciliter water, de ketjap, de azijn en de gekneusde en in stukjes gesneden stengel sereh toe.
Temper de hittebron en laat het geheel met het deksel op de pan een minuut of 10 zachtjes garen.

Leg de gebakken visfilet in de pan met de pittige saus.
Plaats het deksel weer op de pan en laat de vis in de saus een minuut of 7 à 8 zachtjes sudderen.

De ikan boemboe bali kan geserveerd worden.


Info















naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________