R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| gebakken vis in pittige saus, 4 p., Indonesië 500 à 600 g makreel/4 kabeljauwfilets à 150 g 4 à 5 rode lomboks 1 tl trassie 1 schijfje laos olie 2 el azijn 4 sjalotten 2 tenen knoflook 1 tl suiker 2 salamblaadjes 1 el ketjap 1 stengel sereh bloem Bereiding Spoel de vis met koud water en dep die vervolgens droog. Haal de visfilet aan beide kanten door de bloem. Verhit wat olie in een pan en bak er de visfilet in tot die gaar is. Verwijder het zaad en de zaadlijsten uit de lomboks en snijd het vruchtvlees fijn. Pel de sjalotten en de tenen knoflook en snijd ze fijn. Verhit 2 à 3 eetlepels olie in een hapjespan (met deksel) en sauteer er op middelhoog vuur de sjalotten, knoflook, lomboks in samen met de trassie, zout, suiker, laos en blaadjes salam. Voeg na circa 5 minuten 1 deciliter water, de ketjap, de azijn en de gekneusde en in stukjes gesneden stengel sereh toe. Temper de hittebron en laat het geheel met het deksel op de pan een minuut of 10 zachtjes garen. Leg de gebakken visfilet in de pan met de pittige saus. Plaats het deksel weer op de pan en laat de vis in de saus een minuut of 7 à 8 zachtjes sudderen. De ikan boemboe bali kan geserveerd worden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |