![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
HUNAJAKORPUT
honingschuitjes, Finland
150 ml melk 15 g verse gist of de helft droge gist 50 g boter 25 g honing 1 eigeel 1/4 tl kardamom, gemalen 275 g bloem 1 ei Bereiding Los de gist op in een beetje koude melk. Verwarm de rest van de melk en voeg er het gistmengsel en het eigeel aan toe. Voeg vervolgens zoveel bloem toe dat je er een kneedbaar geheel van kunt maken. Kneed tot het deeg elastisch is en glanst. Doe het deeg in een kom en bedek die met een licht vochtige keukendoek. laat het deeg rijzen tot het volume verdubbeld is. Meng de zachte boter met de honing en de kardamom en werk het mengsel door het deeg. Voeg de rest van de bloem toe, kneed het geheel nog eens door en vorm er kleine bootjes van, ongeveer 10 cm lang en 3 cm breed. Leg de schuitjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bedek ze met een theedoek en laat ze narijzen. Bestrijk de "batons" met ei en bak ze 8 à 9 minuten in een tot 225 C voorverwarmde oven tot ze licht gebruind zijn. Snijd de schuitjes als ze wat afgekoeld zijn met een gekarteld mes in de lengte doormidden. Leg de gehalveerde broodjes terug op de bakplaat, met de snijkant naar boven. Verlaag de oventemperatuur naar 200 C. Bak de schuitjes nog 5 à 10 minuten. Neem de bakplaat met de schuitjes uit de oven en laat de oventemperatuur zakken tot 50 C. Schuif de bakplaat weer in de oven. Zet de ovendeur op een kier en laat de schuitjes 1 à 2 uur drogen tot ze zeer knapperig en bros zijn.
Info
Deze Finse/Scandinavische schuitjes worden gegeten bij zowel het ontbijt, de lunch als het diner, bij de thee, koffie of warme chocoladedrank of gewoon als snack. Je kunt ze met van alles en nog wat beleggen. Bewaar de schuitjes in een luchtdichte container.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |