![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
HONINGKIP MET UIEN EN KIKKERERWTEN
hoofdgerecht, 4 p., Marokko
![]() 600 g kip(filet) 3 à 4 rode uien een flinke klont boter een stukje geraspte verse gember of 1 tl gedroogde, gemalen gember 1/2 tl kaneel 1/2 tl piment 1 tl cayennepeper een plukje saffraan (8 à 10 draadjes) 2 tl ras el hanout 1 el suiker 1 kippenbouillonblokje 3 el honing 400 g gekookte kikkererwten zout en zwarte peper naar smaak Bereiding Verhit in een pan een halve liter water en los er het kippenbouillontablet in op. Voeg de kip aan de bouillon toe en laat die op laag vuur 15 à 20 minuten (afhankelijk van de dikte) garen. Neem de kip uit de pan. Bewaar de bouillon. Verhit in een braadpan de boter en bak er op laag vuur mét het deksel op de pan de in ringen gesneden uien in. Voeg na 7 minuten de specerijen toe. Zet het deksel weer op de pan. Voeg na 10 minuten de helft van de bouillon aan het uien-specerijenmengsel toe en laat het geheel onafgedekt 20 à 25 minuten zachtjes pruttelen. Bestrijk ondertussen de stukken kip aan alle kanten met honing en leg ze in een ovenbestendige schaal. Verwarm de oven voor op 230 C. Zet de schaal in de oven. Laat de kip 15 minuten of wat langer bakken tot zich een mooi honingkorstje heeft gevormd. Haal de schaal uit de oven en voeg er de kikkererwten en het uienmengsel aan toe. Verlaag de oventemperatuur naar 190 C. Zet de schaal weer in de oven. Na 15 à 20 minuten kan de honingkip met uien en kikkererwten geserveerd worden. Geef er Marokkaans brood en een Marokkaanse salade bij. In Marokko wordt naar schatting jaarlijks zo'n 10.000 ton honing geproduceerd. Het grootste deel wordt in het land zelf geconsumeerd. Honing kom je dan ook tegen in tal van Marokkaanse gerechten, zowel in sauzen, salades, stoofschotels als gebak. Dat honing ook van gevogelte iets bijzonders maakt, zul je vast en zeker beamen als je deze heerlijke honingkip proeft. Zie voor een Marokkaans nagerecht met honing het recept "Honingyoghurt met banaan en walnoot" op deze site. De specerijenmix ras el hanout kun je kant en klaar kopen maar is ook gemakkelijk zelf samen te stellen. Zie het recept "Ras el hanout" op deze site. Saffraan is een duur, luxe ingrediënt. Als goedkoop alternatief wordt in recepten nogal eens kurkuma of geelwortel genoemd. Met kurkuma krijgt een gerecht wel nagenoeg de kleur van saffraan maar de smaak vanzelfsprekend niet. Zonder saffraan smaakt deze Marokkaanse schotel overigens ook uitstekend.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |