![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Hongarije ![]() 500 g koolrabi 2 peterseliewortels 1 wortel 1 el olie 1 1/2 l water 2 tl zout een snuf lavas (maggie) een bosje peterselie 50 g zachte boter 1 ei 80 à 100 g bloem Bereiding Schil de koolrabi, wortel en peterseliewortels en snijd ze in blokjes of schijfjes. Verhit de olie in een middelgrote pan en voeg de geschilde en gesneden groente en wat zout toe. Voeg voor het sauteren van de groente een paar eetlepels water toe. Laat de groente zacht maar niet bruin worden. Roer vaak en vul het water dat verdampt aan. Voeg als de groenten zacht zijn 1 1/2 l water toe en breng het aan de kook. Verlaag daaropvolgend de temperatuur en laat de soep onder toevoeging van de snuf lavas (zie info) en wat peper zachtjes koken. Maak ondertussen het deeg voor de dumplings. Meng het ei, de zachte boter en de bloem en en kneed er een bol van. Schep met een lepel kleine dumplings van het deeg, drop ze in de soep en laat ze 2 à 3 minuten meekoken. Voeg de gehakte peterselie aan de soep toe en proef of de soep op smaak is. Voeg indien nodig of gewenst nog zout en peper toe. Lavas -een plant uit de schermbloemenfamilie- is ook wel bekend onder de naam maggiplant, omdat de geur van de plant sterk doet denken aan het nog steeds populaire maggiblokje. Lavas is echter geen ingrediënt van het originele recept van Maggi, dus iemand die geen maggiplant in de tuin , op het balkonnetje of op de vensterbank heeft staan, aanbevelen dan maar een maggiblokje toe te voegeni, heeft eigenlijk geen grond.... maar..... waarom ook niet, dan heb je op zijn minst de geur die zo sterk overeenkomt met die magische maggiplant maar pak dan wel wat forser uit want deze soep geeft met name door de aanwezigheid van peterseliewortel al zoveel smaak en geur af dat er heel wat meer dan een "snuf" lavas of maggi nodig is om daar tegenop te kunnen boksen, 10 "snuffen" op z'n minst!
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|