R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
HONGAARSE KOOLRABISOEP
4 p., Hongarije





500 g koolrabi
2 peterseliewortels
1 wortel
1 el olie
1 1/2 l water
2 tl zout
een snuf lavas (maggie)
een bosje peterselie
50 g zachte boter
1 ei
80 à 100 g bloem


Bereiding


Schil de koolrabi, wortel en peterseliewortels en snijd ze in blokjes of schijfjes.
Verhit de olie in een middelgrote pan en voeg de geschilde en gesneden groente en wat zout toe.
Voeg voor het sauteren van de groente een paar eetlepels water toe. Laat de groente zacht maar niet bruin worden. Roer vaak en vul het water dat verdampt aan.
Voeg als de groenten zacht zijn 1 1/2 l water toe en breng het aan de kook. Verlaag daaropvolgend de temperatuur en laat de soep onder toevoeging van de  snuf lavas (zie info) en wat peper zachtjes koken.

Maak ondertussen het deeg voor de dumplings.
Meng het ei, de zachte boter en de bloem en en kneed er een bol van.

Schep met een lepel kleine dumplings van het deeg, drop ze in de soep en laat ze 2 à 3 minuten meekoken.
Voeg de gehakte peterselie aan de soep toe en proef of de soep op smaak is.  Voeg indien nodig of gewenst nog zout en peper toe.


Info


Lavas -een plant uit de schermbloemenfamilie- is ook wel bekend onder de naam maggiplant, omdat de geur van de plant sterk doet denken aan het nog steeds populaire maggiblokje. Lavas is echter geen ingrediënt van het originele recept van Maggi, dus iemand die geen maggiplant in de tuin , op het balkonnetje  of op de vensterbank heeft staan, aanbevelen dan maar een maggiblokje toe te voegeni, heeft eigenlijk geen grond.... maar..... waarom ook niet, dan heb je op zijn minst de geur die zo sterk overeenkomt met die magische maggiplant maar pak dan wel wat forser uit want deze soep geeft met name door de aanwezigheid van peterseliewortel al zoveel smaak en geur af dat er heel wat meer dan een "snuf" lavas of maggi nodig is om daar tegenop te kunnen boksen, 10 "snuffen" op z'n minst!


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________