|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _____________ |
HONDURESE ENCHILADAS
Honduras 10 tortillas 1 kool 450 g half om half of rundergehakt 1 grote ui 1 grote groene paprika 3 à 4 gekookte eieren parmezaanse kaas, geraspt voor de tomatensaus: rijpe tomaten, ontveld 4 tenen knoflook, geperst 1/2 rode ui peper naar smaak een snufje kaneel 1 laurierblad zout 2 el olijfolie 2 el suiker 1 glas sherry Snijd de kool in heel dunne reepjes. Snijd de ui in stukjes en de paprika in stukjes/reepjes. Pel de gekookte eieren en snijd ze in dunne schijfjes. Bak de tortilla's in wat hete olie, tot ze krokant zijn. Bak het gehakt rul en gaar het samen met de stukjes ui en paprika. Voeg zout en specerijen naar smaak toe. Doe de ontvelde tomaten en wat zout in een pan. Kook de tomaten tot ze nagenoeg uit elkaar gevallen zijn en pureer ze dan (blender/staafmixer). Zeef de pitjes uit de gepureerde tomaten. Doe de gepureerde tomaten terug in de pan en breng ze op temperatuur. Voeg de olie, de suiker, de sherry en zout naar smaak toe. Laat de tomatensaus op lage temperatuur koken tot de gewenste dikte bereikt is. Verdeel het gehakt met de ui- en paprikastukjes over de tortilla's. Leg er een laagje koolreepjes op. Schenk er een eel tomatensaus over. Leg er wat schijfjes ei op en strooi er geraspte parmezaanse kaas over. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |