R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
_____________
HONDURESE ENCHILADAS

Honduras





10 tortillas
1 kool
450 g half om half of rundergehakt
1 grote ui
1 grote groene paprika
3 à 4 gekookte eieren
parmezaanse kaas, geraspt

voor de tomatensaus:
rijpe tomaten, ontveld
4 tenen knoflook, geperst
1/2 rode ui
peper naar smaak
een snufje kaneel
1 laurierblad
zout
2 el olijfolie
2 el suiker
1 glas sherry



          


Bereiding


Snijd de kool in heel dunne reepjes.
Snijd de ui in stukjes en de paprika in stukjes/reepjes.
Pel de gekookte eieren en snijd ze in dunne schijfjes.

Bak de tortilla's in wat hete olie, tot ze krokant zijn.

Bak het gehakt rul en gaar het samen met de stukjes ui en paprika.
Voeg zout en specerijen naar smaak toe.

Doe de ontvelde tomaten en wat zout in een pan.
Kook de tomaten tot ze nagenoeg uit elkaar gevallen zijn en pureer ze dan (blender/staafmixer). Zeef de pitjes uit de gepureerde tomaten.

Doe de gepureerde tomaten terug in de pan en breng ze op temperatuur.
Voeg de olie, de suiker, de sherry en zout naar smaak toe.
Laat de tomatensaus op lage temperatuur koken tot de gewenste dikte bereikt is.

Verdeel het gehakt met de ui- en paprikastukjes over de tortilla's.
Leg er een laagje koolreepjes op.
Schenk er een eel tomatensaus over.
Leg er  wat schijfjes ei op en strooi er geraspte parmezaanse kaas over.


Info












 

naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________