R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
_____________
HONDURESE CEVICHE

voor 2 p., Honduras

900 g verse corvina, zeebaars of andere stevige, witte visfilet
1 1/4 kop vers limoensap
1/2 kop vers sinaasappelsap
1/2 kop kokosmelk
2 jalapeños, zaad(lijsten) verwijderd en fijngesneden
1 rode paprika, zaad verwijderd en fijngesneden
1/2 rode ui, in dunne ringen
1 tomaat, ontveld, pulp verwijderd en fijngesneden
1/4 kop vers gehakt korianderblad, plus de takjes voor de garnering
2 el in ringetjes gesneden lenteui
2 el fijngeknipte bieslook
2 el olijfolie
zout

optioneel:
stevig slablad


Bereiding


Snijd de vis in blokjes van 12 à 13 milimeter (1/2 inch) en doe ze in een grote glazen of ander niet-reactieve kom.
Voeg 1 kop limoensap, het sinaasappelsap, de kokosmelk, jalapeñas, rode paprika en rode ui toe en roer omzichtig tot ze  goed gemengd zijn.
 
Zet de kom, bedekt met plastic folie, in de koelkast en laat die daar zeker 6 uur staan of tot het visvlees ondoorzichtig geworden is en gemakkelijk te vlokken (te verdelen in lamellen).

Voor het serveren van de ceviche: giet de vloeistof uit de kom en doe die weg. Voeg aan de achtergebleven vis en groenten de rest van het limoensap, de tomaat, koriander, lenteui, bieslook, olijfolie en zout toe en meng ze.

Verdeel de ceviche over glazen kommetjes/schaaltjes of over stevig, "crisp" slablad.

Garneer de ceviche met de koriandersteeltjes.


Info












 
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________