|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _____________ |
HONDURESE CEVICHE
voor 2 p., Honduras 900 g verse corvina, zeebaars of andere stevige, witte visfilet 1 1/4 kop vers limoensap 1/2 kop vers sinaasappelsap 1/2 kop kokosmelk 2 jalapeños, zaad(lijsten) verwijderd en fijngesneden 1 rode paprika, zaad verwijderd en fijngesneden 1/2 rode ui, in dunne ringen 1 tomaat, ontveld, pulp verwijderd en fijngesneden 1/4 kop vers gehakt korianderblad, plus de takjes voor de garnering 2 el in ringetjes gesneden lenteui 2 el fijngeknipte bieslook 2 el olijfolie zout optioneel: stevig slablad Snijd de vis in blokjes van 12 à 13 milimeter (1/2 inch) en doe ze in een grote glazen of ander niet-reactieve kom. Voeg 1 kop limoensap, het sinaasappelsap, de kokosmelk, jalapeñas, rode paprika en rode ui toe en roer omzichtig tot ze goed gemengd zijn. Zet de kom, bedekt met plastic folie, in de koelkast en laat die daar zeker 6 uur staan of tot het visvlees ondoorzichtig geworden is en gemakkelijk te vlokken (te verdelen in lamellen). Voor het serveren van de ceviche: giet de vloeistof uit de kom en doe die weg. Voeg aan de achtergebleven vis en groenten de rest van het limoensap, de tomaat, koriander, lenteui, bieslook, olijfolie en zout toe en meng ze. Verdeel de ceviche over glazen kommetjes/schaaltjes of over stevig, "crisp" slablad. Garneer de ceviche met de koriandersteeltjes. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |