|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _____________ |
HONDURESE ARROZ CON POLLO
rijst met kip, Honduras 1350 g kip 2 koppen ongekookte rijst 2 middelgrote wortels, geschild en in blokjes gesneden 1 kop erwten 1 el achiote 1 el gemalen komijn 3 tenen knoflook, geperst 2 à 3 el olie of boter 1 ui, fijngesneden 1 stengel bleekselderij, fijngesneden 4 tomaten, gepeld en in blokjes gesneden 1 groene peper, fijngesneden 1 kop witte wijn 1 à 1 1/2 kop water of kippenbouillon 3 el verse koriander, fijngehakt zout en peper naar smaak Meng de knoflook, achiote, komijn en zout en peper. Wrijf het kippenvlees in met dit mengsel. Verhit op middelhoge temperatuur de olie in een grote braadpan en bak er de delen kip(filet) aan beide zijden in aan. Voeg de ui, tomaten, groene peper en bleekselderij toe, meng ze en bak ze onder af en toe roeren 10 minuten mee. Voeg de witte wijn toe en laat het geheel onder regelmatig roeren garen tot de vloeistof in de pan tot de helft gereduceerd is (20 à 25 minuten). Voeg de kop bouillon of water, de rijst, erwten en wortels toe en schep alles goed door elkaar. Plaats het deksel op de pan en laat de inhoud op middelhoog vuur 20 minuten garen. Verlaag de temperatuur en laat het geheel sudderen tot de rijst gaar maar nog stevig is (10 à 15 minuten). Strooi de fijngehakte koriander over het gerecht. Bij Hondurese arroz con pollo kunnen gefrituurde rijpe bananen, een kleine salade, uitjes in het zuur en schijfjes avocado geserveerd worden. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |