R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
_____________
HONDURESE ARROZ CON POLLO

rijst met kip, Honduras

1350 g kip
2 koppen ongekookte rijst
2 middelgrote wortels, geschild en in blokjes gesneden
1 kop erwten
1 el achiote
1 el gemalen komijn
3 tenen knoflook, geperst
2 à 3 el olie of boter
1 ui,  fijngesneden
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
4 tomaten, gepeld en in blokjes gesneden
1 groene peper, fijngesneden
1 kop witte wijn
1 à 1 1/2 kop water of kippenbouillon
3 el verse koriander, fijngehakt
zout en peper naar smaak


Bereiding


Meng de knoflook, achiote, komijn en zout en peper.
Wrijf het kippenvlees in met dit mengsel.

Verhit op middelhoge temperatuur de olie in een grote braadpan en bak er de delen kip(filet) aan beide zijden in aan.
Voeg de ui, tomaten, groene peper en bleekselderij toe, meng ze en bak ze onder af en toe roeren 10 minuten mee.
Voeg de witte wijn toe en laat het geheel onder regelmatig roeren garen tot de vloeistof in de pan tot de helft gereduceerd is (20 à 25 minuten).

Voeg de kop bouillon of water, de rijst, erwten en wortels toe en schep alles goed door elkaar.
Plaats het deksel op de pan en laat de inhoud op middelhoog vuur 20 minuten garen.
Verlaag de temperatuur en laat het geheel sudderen tot de rijst gaar maar nog stevig is (10 à 15 minuten).

Strooi de fijngehakte koriander over het gerecht.

Bij Hondurese arroz con pollo kunnen gefrituurde rijpe bananen, een kleine salade, uitjes in het zuur en schijfjes avocado geserveerd worden.


Info












 

naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________