|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _____________ |
HONDUREES BANANENBROOD
Honduras 2 el margarine, kamertemperatuur 2 el roomkaas (light), kamertemperatuur 1 kop suiker 1 groot ei 2 koppen bloem 2 tl bakpoeder 1/2 tl baksoda 1/8 tl zout 1 kop rijpe banaan, gepureerd 1/2 kop magere melk 2 el donkere rum of 1/4 tl rum extract 1 tl vanille 1/4 kop gehakte pecannoten 1/4 kop kokosvlokken 1/4 kop bruine suiker 2 tl margarine 2 tl limoensap 2 tl donkere rum 2 el gehakte pecannoten 2 el gezoete kokosvlokken Verwarm de oven voor (185 C). Wrijf een broodbakblik (20 bij 10 cm) in met margarine of boter. Mix met de mixer op middelhoge snelheid 2 el margarine en 2 el roomkaas. Voeg een kop suiker toe en mix weer. Voeg een ei toe en mix nog eens. Meng de bloem, het bakpoeder, de baksoda en het zout. Meng de gepureerde banaan, de halve kop magere melk, 2 el rum en 1 tl vanille. Voeg het bloemmengsel afwisselend met het banaanmengsel aan het room-suiker-eimengsel toe. Mix na iedere toevoeging. Roer 1/4 kop gehakte pecanoten en 1/4 kop kokosvlokken door dit mengsel. Giet het beslag in het ingevette bakblik. Meng in een kommetje de bruine suiker, 2 tl margerine, 2 tl limoensap, 2 tl donkere rum, 2 el gehakte pecannoten en 2 el kokosvlokken en strooi het mengsel over het beslag. Bak het bananenbrood 55 à 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het brood in de bakvorm 10 minuten afkoelen. Neem het daarna uit de bakvorm en laat het verder afkoelen op een draadrek. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |