R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
_____________
HONDUREES BANANENBROOD

Honduras

2 el margarine, kamertemperatuur
 2 el roomkaas (light), kamertemperatuur
1 kop suiker
1 groot ei
2 koppen bloem
2 tl bakpoeder
1/2 tl baksoda
1/8 tl zout
1 kop rijpe banaan, gepureerd
1/2 kop magere melk
2 el donkere rum of 1/4 tl rum extract
1 tl vanille
1/4 kop gehakte pecannoten
1/4 kop kokosvlokken
1/4 kop bruine suiker
2 tl margarine
2 tl limoensap
2 tl donkere rum
2 el gehakte pecannoten
2 el gezoete kokosvlokken


Bereiding


Verwarm de oven voor (185 C).

Wrijf een broodbakblik (20 bij 10 cm) in met margarine of boter.

Mix met de mixer op middelhoge snelheid 2 el margarine en 2 el roomkaas. Voeg een kop suiker toe en mix weer. Voeg een ei toe en mix nog eens.

Meng de bloem, het bakpoeder, de baksoda en het zout.

Meng de gepureerde banaan, de halve kop magere melk, 2 el rum en 1 tl vanille.

Voeg het bloemmengsel afwisselend met het banaanmengsel aan het room-suiker-eimengsel toe. Mix na iedere toevoeging.
Roer 1/4 kop gehakte pecanoten en 1/4 kop kokosvlokken door dit mengsel.


Giet het beslag  in het ingevette bakblik.

Meng in een kommetje de bruine suiker, 2 tl margerine, 2 tl limoensap, 2 tl donkere rum, 2 el gehakte pecannoten en 2 el kokosvlokken en strooi het mengsel over het beslag.

Bak het bananenbrood 55 à 60 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat het brood in de bakvorm 10 minuten afkoelen. Neem het daarna uit de bakvorm en laat het verder afkoelen op een draadrek.


Info










 

naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________