R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten



































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
HOKKIEN MEE
hoofdgerecht, 4 p., Maleisië

250 g eiernoedels
100 g rijstnoedels
20 garnalen
5 eieren, licht geklopt
5 tenen knoflook, geplet
bosje lenteui (5 st), dun gesneden, groen en wit gedeelte apart
wat sprietenbieslook
2 groene paprika's, in smalle repen
1 rode paprika, in smalle repen
2 wortels, julienne gesneden
250 g taugé
150 g bamboescheuten
3 cm verse gember, geraspt
1/2 stengel citroengras, fijngesneden
plantaardige olie
3 el sesamolie
2 blokjes kippenbouillon
1/2 kop sojasaus


Bereiding


Bereid een marinade van de gember, het citroengras, de sojasaus en sesamolie en zet die terzijde.

Breng twee pannen water aan de kook en doe in iedere pan een bouillonblokje.
Kook in één pan de eiernoedels tot ze allen met een vork te scheiden zijn. Giet ze af en zet ze terzijde. Kook in de andere pan de rijstnoedels 5 minuten, giet ze af en zet ze eveneens terzijde.

Giet 4 el olie in een warme wok en sauteer er de knoflook en het witte deel lenteui 1 minuut in.
Voeg de garnalen toe en laat ze op hoge temperatuur gaar worden (5 minuten).
Voeg de paprika's, wortels en bamboescheuten toe en sauteer ze 3 minuten.
Voeg de eieren toe, strijk ze uit met een spatel en voeg zodra ze gaan stollen de noedels toe. Meng ze met alle andere ingrediënten in de pan.

Druppel de marinade over het geheel en (roer)bak nog 5 minuten.
Voeg als het geheel droog lijkt wat sojasaus toe.
Strooi er het groene deel lenteui en de sprieten bieslook over en serveer de hokkien mee.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________