![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht, 4 p., Maleisië 250 g eiernoedels 100 g rijstnoedels 20 garnalen 5 eieren, licht geklopt 5 tenen knoflook, geplet bosje lenteui (5 st), dun gesneden, groen en wit gedeelte apart wat sprietenbieslook 2 groene paprika's, in smalle repen 1 rode paprika, in smalle repen 2 wortels, julienne gesneden 250 g taugé 150 g bamboescheuten 3 cm verse gember, geraspt 1/2 stengel citroengras, fijngesneden plantaardige olie 3 el sesamolie 2 blokjes kippenbouillon 1/2 kop sojasaus Bereiding Bereid een marinade van de gember, het citroengras, de sojasaus en sesamolie en zet die terzijde. Breng twee pannen water aan de kook en doe in iedere pan een bouillonblokje. Kook in één pan de eiernoedels tot ze allen met een vork te scheiden zijn. Giet ze af en zet ze terzijde. Kook in de andere pan de rijstnoedels 5 minuten, giet ze af en zet ze eveneens terzijde. Giet 4 el olie in een warme wok en sauteer er de knoflook en het witte deel lenteui 1 minuut in. Voeg de garnalen toe en laat ze op hoge temperatuur gaar worden (5 minuten). Voeg de paprika's, wortels en bamboescheuten toe en sauteer ze 3 minuten. Voeg de eieren toe, strijk ze uit met een spatel en voeg zodra ze gaan stollen de noedels toe. Meng ze met alle andere ingrediënten in de pan. Druppel de marinade over het geheel en (roer)bak nog 5 minuten. Voeg als het geheel droog lijkt wat sojasaus toe. Strooi er het groene deel lenteui en de sprieten bieslook over en serveer de hokkien mee.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |