R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
HOISIN KIP KEBABS
 2 p., Australië





500 g kipfilet
1/4 kop hoisinsaus
1 el verse gember, heel fijn gesneden of geraspt
1 el sesamolie
1 el rijstazijn
1 el sesamzaad


Bereiding


Snijd de kipfilet in blokjes van 3 à 4 centimeter.

Meng in een middelgrote kom de hoisinsaus, gember, sesamolie en rijstazijn. Reserveer 2 eetlepels van dit mengsel. Die zijn voor het bestrijken van de kebabs tijdens de garing.

Voeg de blokjes kipfilet aan de kom met de saus toe en meng ze ermee.
Bedek de kom met plasticfolie en zet die in de koeling.

Verhit de barbecue of grill tot op middelhoge temperatuur.

Rijg de blokjes kip aan metalen op houten vleespennen. Laat houten pennen van te voren water opzuigen zodat ze niet verbranden tijdens de verdere bereiding.

Barbecue of grill de kebabs tot ze gaar zijn.
Bestrijk de kebabs tijdens het garen een paar keer met de gereserveerde saus en draai de kebabs regelmatig een kwartslag,

De te verwachten gaartijd is circa 8 minuten. Dit is slechts een indicatie. Controleer of de kebabs rond die tijk ook werkelijk helemaal doorgegaard zijn.

Strooi wat sesamzaad over de gegaarde kebabs.


Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________