|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
HOGAO
Colombiaanse creool-saus 3 el plantaardige olie 1 kop lente-ui, fijngehakt 2 koppen verse tomaat, gehakt 1 teen knoflook, geperst 1 tl komijn, gemalen 1/4 tl zout 1/4 tl versgemalen peper Verhit de olie in een steelpan en bak er onder af en toe roeren op matig vuur de tomaten, lente-ui, knoflook en komijn in tot ze zacht zijn (ca 10 minuten). Temper de warmtebron (laagste stand), voeg zout en peper toe en laat het saus nog steeds onder af en toe roeren indikken (ca 10 minuten). Proef en breng de saus indien nodig verder op smaak. Hogao is een traditioneel Clolombiaans condiment. Het is de basis van tal van Colombiaanse gerechten. Hogao is ook geliefd als dipsaus (patacones, planitos, yuca frita) en als saus bij als arepas, carne afanada en de fameuze schotel bandeja paisa. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |