|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
HKATENKWAN
Ghana 1 kip, in stukken gesneden een stukje gember van 2 1/2 cm 1/2 ui 2 el tomatenpasta 1 el arachide-olie 1 kop fijngesneden ui 1 kop fijngehakte tomaten 2/3 kop pindakaas 2 tl zout 2 hete chili's 1 middelgrote aubergine, geschild en in blokjes 2 koppen okra Doe 2 koppen water in een pan en kook er de stukken kip met de gember en de halve ui in. Verhit ondertussen in een andere pan op laag vuur de arachide-olie. Voeg de tomatenpasta toe. Voeg na 5 minuten de fijngesneden stukjes ui en tomaat toe en bak ze mee tot de stukjes ui doorschijnend zijn. Roer af en toe. Neem de gedeeltelijk gegaarde stukken kip uit de pan en doe ze met de helft van de kookvloeistof in de pan met het ui-tomaatmengsel. , Voeg de pindakaas, zout en chili's toe. Bak ze 5 minuten mee en roer er dan de aubergine en de okra's door. Laat de pan op het vuur staan tot de kip en de groenten gaar zijn. Voeg meer kookvocht toe als dat nodig is voor het behoud van een goede stewconsistentie. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |