R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
HKATENKWAN

Ghana

1 kip, in stukken gesneden
een stukje gember van 2 1/2 cm
1/2 ui
2 el tomatenpasta
1 el arachide-olie
1 kop fijngesneden ui
1 kop fijngehakte tomaten
2/3 kop pindakaas
2 tl zout
2 hete chili's
1 middelgrote aubergine, geschild en in blokjes
 2 koppen okra


bereiding


Doe 2 koppen water in een  pan en kook er de stukken kip met de gember en de halve ui in.
Verhit ondertussen in een andere pan op laag vuur de arachide-olie.
Voeg de tomatenpasta toe.
Voeg na 5 minuten de fijngesneden stukjes ui en tomaat toe en bak ze mee tot de stukjes ui doorschijnend zijn. Roer af en toe.

Neem de gedeeltelijk gegaarde stukken kip uit de pan en doe ze met de helft van de kookvloeistof in de pan met het ui-tomaatmengsel. ,
Voeg de pindakaas, zout en chili's toe. Bak ze 5 minuten mee en roer er dan de aubergine en de okra's door.
Laat de pan op het vuur staan tot de kip en de groenten gaar zijn.
Voeg meer kookvocht toe als dat nodig is voor het behoud van een goede stewconsistentie.


info












naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________