R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenïa
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
HEILBOT MET ZURE ROOM EN APPEL
4 p., Rusland





900 g heilbotfilet
225 g zure room
2 middelgrote appels
2 el peterseliewortel
2 el mosterd
2 el geraspte mierikswortel
1 el citroensap
fijngehakt peterselieblad
zout naar smaak


Bereiding


Breng 3 koppen water met 1/3 el zout en 2 el peterseliewortel aan de kook.
Doe de visfilets in het kokende water en draai het vuur laag.
Kook de vis tot ze gaar is (10 à 15 minuten).

Schil en rasp de appels. Meng de rasp met de mosterd, mierikswortel, zout, citroensap en zure room.

Verdeel de vis over 4 borden en schep er het appel-zure roommengsel over.
Garneer met fijngehakt peterselieblad.

Serveer de vis met een aardappel-, rijst- of pastagerecht.


Info


Neem tarbot als je niet aan heilbot kunt komen of een andere soort vette vis.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________