![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
maaltijdsoep, 8 p., Marokko 250 à 450 g lamsvlees, in blokjes 1 plukje saffraan 1/2 l water 1/2 à 1 el gemalen komijn 1 l rundvlees- of groentenbouillon 2 laurierblaadjes 1/2 à 1 rode peper, zonder zaad, fijngehakt 1/2 à 1 el zoet paprikapoeder olijf- of zonnebloemolie 1 el verse gemberwortel, geraspt 2 tenen knoflook, geperst 2 uien, in kleine blokjes 100 g kikkererwten 100 g linzen 1/2 knolselderij, in blokjes of een paar stengels bleekselderij, gehakt een half bosje bladselderij bloem, maximaal 50 g 1 k verse tomaten of 2 blikjes gepelde tomaten van 400 g 1 bosje bladpeterselie, grof gehakt 1 bosje koriander, grof gehakt 50 g vermicelli 2 limoenen of 1 citroen Bereiding Laat de kikkererwten en de linzen in ruim koud water een nacht weken. Verhit in een grote pan een paar eetlepels olie en fruit er de uien en de knoflook in. Voeg gember, komijn, kaneel en paprikapoeder toe en bak die even mee. Voeg er het lamsvlees aan toe en bak dat 5 à 10 minuten mee. Voeg het water en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de uitgelekte erwten, de linzen, de knol- of bleekselderij, bladselderij, peterselie en koriander toe en laat de soep weer op temperatuur komen. Draai het vuur laag, voeg de laurierblaadjes, de saffraan en zout en peper toe en laat de soep zachtjes koken. Voeg na een uur de tomaten toe en een paar eetlepels limoensap. Maak in een kommetje een papje van maximaal 50 gram bloem en 1 deciliter lauw water. Roer goed om klontvorming te voorkomen. Voeg al roerend geleidelijk het bloempapje aan de soep toe. De soep moet binden maar mag niet dik worden. Voeg na 10 minuten de vermicelli toe en laat die een kleine 10 minuten meegaren. Proef of er genoeg zout, peper en limoensap in de soep zit. Voeg deze zonodig toe. Voeg als de soep te dik is wat extra bouillon of water toe. Garneer de soep met fijngeknipte koriander en dunne schijfjes limoen. Harira is een klassieke Marokkaanse gebonden soep die vooral tijdens de vastenmaand Ramadan wordt gegeten. Serveer de soep met Marokkaans brood. Deze heerlijk kruidige en voedzame soep wordt ook wel zonder vlees bereid. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |