R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten

















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
HARING IN ZURE ROOM
appetizer-hors d'oeuvre, 8 p., Polen

reeks 515 (141K)



8 zoute haringen, gefileerd
1 grote ui, fijngehakt
1 teen knoflook, geperst
1 scheut(je) citroensap
4 hardgekookte eieren, gehakt
1 kop (240 ml) zure room
zout en peper naar smaak
2 el verse dille, fijngehakt

voor de garnering:
postelein of veldsla


Bereiding


Spoel de haringfilets af onder koud stromend water en droog ze op keukenpapier.
Snijd de filets in stukjes.

Meng in een kom de haring met de ui, de eieren, het citroensap, de zure room, knoflook en zout en peper.

Maak een serveerschaal op met het mengsel en strooi er de dille over.

Serveer er roggebrood bij.


Info


Een stevige en smakelijke appetizer, deze Poolse haring in zure room. Met wat postelein of sla erbij is het ook een prima lunchgerecht. In het recept wordt zout genoemd maar zout toevoegen is absoluut niet nodig.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________