R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten












































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GUTAP
gefrituurde kruidenpasteitjes, Kazachstan

voor het deeg:
210 g bloem
1/2 tl zout
4 el zachte boter
180 ml lauwwarm water

voor de vulling:
3 el verse dille, fijngehakt
3 el verse peterselie, fijngehakt
1 el knoflook, geperst
9 el lente-ui, fijngesneden
1 el versgemalen zwarte peper
8 el koude boter
1 1/2 tl zout
olie voor het frituren

voor de saus:
1 tl ciderazijn
60 ml zure room
2 el boter
1/2 tl meel
6 el ui, heel fijn gesneden (brunoise)
1 tl versgemalen zwarte peper
1 el versgeperst citroen- of limoensap


Bereiding


Het deeg.
Zeef de bloem boven een grote mengkom.
Maak een kuiltje in het midden en doe er het water, het zout en 2 el boter in. Roer tot de ingrediënten grondig gemengd zijn en het water is geabsorbeerd. Kneed het mengsel tot een samenhangend deeg en vorm er een bal van.
 
Leg de bal deeg op een met bloem bestoven werkblad. Rol het deeg uit tot een rechthoek van circa 40 bij 45 centimeter.
Smeer de resterende boter over het deeg en vouw de ene helft van het deeg over de andere. Vouw het deeg nog een keer zodat het uiteindelijk 4 lagen heeft.
Rol het deeg opnieuw uit in een rechthoek. Houd (minimaal) 30 bij 40 cm aan. Snijd uit de deeglap vierkantjes van 5 bij 5 centimeter, in totaal dus 48 stuks. Dat gaat gemakkelijk met een pizzaroller.

De vulling.
Meng in een kom het zout, de zwarte peper, de lente-ui, knoflook, peterselie en dille.
Snijd de gekoelde boter in blokjes.
Schep op het midden van ieder deegvierkantje een theelepel vulling en leg er een blokje boter op.
Breng de hoeken van ieder vierkantje bij elkaar en knijp ze stevig samen
zodat de vulling verzegeld wordt. 
Verhit olie in een (frituur)pan of wok tot 180 C en frituur er 5 à 6 pasteitjes tegelijk in. Frituur ze 4 minuten. Schep de gefrituurde pasteitjes met een schuimspaan uit de pan of wok en laat ze op keukenpapier uitlekken.  Ga zo verder.

De saus.
Smelt de boter in een pan, voeg de stukjes ui toe en kruid ze met zout en peper.
Bak de uisnippers 2 minuten en voeg dan de azijn toe. Ga 3 minuten door met bakken en voeg dan de overige ingrediënten behalve het citroensap toe.  Roer constant door de saus en laat die gedurende een minuut of 3 dikker worden.
Neem de pan van het vuur, roer er het citroensap door en giet de saus over de gefrituurde pasteitjes.
De pasteitjes kunnen geserveerd worden.


Info










Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________