|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| gefrituurde kruidenpasteitjes, Kazachstan voor het deeg: 210 g bloem 1/2 tl zout 4 el zachte boter 180 ml lauwwarm water voor de vulling: 3 el verse dille, fijngehakt 3 el verse peterselie, fijngehakt 1 el knoflook, geperst 9 el lente-ui, fijngesneden 1 el versgemalen zwarte peper 8 el koude boter 1 1/2 tl zout olie voor het frituren voor de saus: 1 tl ciderazijn 60 ml zure room 2 el boter 1/2 tl meel 6 el ui, heel fijn gesneden (brunoise) 1 tl versgemalen zwarte peper 1 el versgeperst citroen- of limoensap Bereiding Het deeg. Zeef de bloem boven een grote mengkom. Maak een kuiltje in het midden en doe er het water, het zout en 2 el boter in. Roer tot de ingrediënten grondig gemengd zijn en het water is geabsorbeerd. Kneed het mengsel tot een samenhangend deeg en vorm er een bal van. Leg de bal deeg op een met bloem bestoven werkblad. Rol het deeg uit tot een rechthoek van circa 40 bij 45 centimeter. Smeer de resterende boter over het deeg en vouw de ene helft van het deeg over de andere. Vouw het deeg nog een keer zodat het uiteindelijk 4 lagen heeft. Rol het deeg opnieuw uit in een rechthoek. Houd (minimaal) 30 bij 40 cm aan. Snijd uit de deeglap vierkantjes van 5 bij 5 centimeter, in totaal dus 48 stuks. Dat gaat gemakkelijk met een pizzaroller. De vulling. Meng in een kom het zout, de zwarte peper, de lente-ui, knoflook, peterselie en dille. Snijd de gekoelde boter in blokjes. Schep op het midden van ieder deegvierkantje een theelepel vulling en leg er een blokje boter op. Breng de hoeken van ieder vierkantje bij elkaar en knijp ze stevig samen zodat de vulling verzegeld wordt. Verhit olie in een (frituur)pan of wok tot 180 C en frituur er 5 à 6 pasteitjes tegelijk in. Frituur ze 4 minuten. Schep de gefrituurde pasteitjes met een schuimspaan uit de pan of wok en laat ze op keukenpapier uitlekken. Ga zo verder. De saus. Smelt de boter in een pan, voeg de stukjes ui toe en kruid ze met zout en peper. Bak de uisnippers 2 minuten en voeg dan de azijn toe. Ga 3 minuten door met bakken en voeg dan de overige ingrediënten behalve het citroensap toe. Roer constant door de saus en laat die gedurende een minuut of 3 dikker worden. Neem de pan van het vuur, roer er het citroensap door en giet de saus over de gefrituurde pasteitjes. De pasteitjes kunnen geserveerd worden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|