![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________
| "groene" uiensoep, 4 à 6 p., Duitsland ![]() 900 g uien 1 teen knoflook 50 g geraspte gember 2 groene pepers 150 g prei 1 el boter 3 el olie 2 el madras-currypoeder 1200 ml groentenbouillon 1/4 tot 1/2 bosje koriander het sap van 1 limoen optioneel: bladerdeeghapjes 6 plakjes bladerdeeg 100 g schapenkaas 1 teen knoflook 20 g rozijnen 1 limoen 1 eigeel 1 1/2 el sesamzaad Bereiding Maak de uien schoon. Halveer ze en snijd ze in smalle reepjes. Hak de knoflook fijn. Rasp de gemberwortel of snijd die fijn. Snijd de groene pepers in de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes en snijd de halve pepers in smalle reepjes. Was de prei en snijd het witte en het helgroene gedeelte in ringen van een 1/2 cm breed. Verhit de boter en de olie en fruit er de uien en knoflook 3 minuten in. Strooi er het currypoeder over en bak het mee tot de geur vrijkomt. Voeg de prei toe en een paar minuten later de groentenbouillon, de gember en de groene pepers. Breng het geheel aan de kook en laat de soep vervolgens op lage temperatuur 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg tegen het einde van de kooktijd het limoensap toe en flink wat grof gehakt korianderblad. Bladerdeeghapjes (optioneel): Leg de plakjes bladerdeeg op je werkblad. Snijd er met behulp van een kommetje of keukenring rondjes van 12 cm doorsnee uit. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Verbrokkel de kaas, hak de knoflook en de rozijnen fijn en rasp de schil van de limoen. Meng de kaas, de knoflook, rozijnen en limoenrasp en voeg er zout en peper naar smaak aan toe. Verwarm de oven voor (180 C). Schep op ieder rondje een eetlepel kaasmengsel. Vouw de ene helft van ieder bladerdeegrondje over de andere, zodat de vulling ingesloten wordt. Druk de randen met de tanden van een vork samen. Laat ze 10 minuten rusten. Bestrijk de buideltjes met eigeel en strooi er sesamzaad over. Bak ze 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de bladerdeeghapjes bij de soep. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|