R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
 GRÜNE ZWIEBELSUPPE
"groene" uiensoep, 4 à 6 p., Duitsland





900 g uien
1 teen knoflook
50 g geraspte gember
2 groene pepers
150 g prei
1 el boter
3 el olie
2 el madras-currypoeder
1200 ml groentenbouillon
1/4 tot 1/2 bosje koriander
het sap van 1 limoen

optioneel:
bladerdeeghapjes

6 plakjes bladerdeeg
100 g schapenkaas
1 teen knoflook
20 g rozijnen
1 limoen
1 eigeel
1 1/2 el sesamzaad


Bereiding


Maak de uien schoon. Halveer ze en snijd ze in smalle reepjes.
Hak de knoflook fijn.
Rasp de gemberwortel of snijd die fijn.
Snijd de groene pepers in de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes en snijd de halve pepers in smalle reepjes.
Was de prei en snijd het witte en het helgroene gedeelte in ringen van een 1/2 cm breed.

Verhit de boter en de olie en fruit er de uien en knoflook 3 minuten in. Strooi er het currypoeder over en bak het mee tot de geur vrijkomt.
Voeg de prei toe en een paar minuten later de groentenbouillon, de gember en de groene pepers.
Breng het geheel aan de kook en laat de soep vervolgens op lage temperatuur 20 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg tegen het einde van de kooktijd het limoensap toe en flink wat grof gehakt korianderblad.

Bladerdeeghapjes (optioneel):
Leg de plakjes bladerdeeg op je werkblad.
Snijd er met behulp van een kommetje of keukenring rondjes van 12 cm doorsnee uit.
Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Verbrokkel de kaas, hak de knoflook en de rozijnen fijn en rasp de schil van de limoen.
Meng de kaas, de knoflook, rozijnen en limoenrasp en voeg er zout en peper naar smaak aan toe.

Verwarm de oven voor (180 C).

Schep op ieder rondje een eetlepel kaasmengsel.
Vouw de ene helft van ieder bladerdeegrondje over de andere, zodat de vulling ingesloten wordt. Druk de randen met de tanden van een vork samen. Laat ze 10 minuten rusten.

Bestrijk de buideltjes met eigeel en strooi er sesamzaad over. Bak ze 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de bladerdeeghapjes bij de soep.


Info














naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________