R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GROENE SALADE MET GESUIKERDE WALNOTEN EN GRANAATAPPELDRESSING
4 p., Kroatië





voor de salade:

300 g gemengde sla
1/3 kop verkruimelde blauwe kaas
1/2 kop granaatappelzaden

voor de gesuikerde walnoten:
1 kop halve walnoten
1/2 kop poedersuiker

voor de dressing:
1/4 kop granaatappelsap (versgeperst of uit een pot)
2 tl citroensap
2 tl honing
1/3 kop olijfolie
zout en versgemalen peper naar smaak


Bereiding


Meng alle ingrediënten voor de dressing.

Verwarm de oven voor (165 C).

Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en vet de folie licht in met boter.

Breng in een pannetje een kwart liter water aan de kook. Kook er de  walnoten 3 minuten in.
Giet het kookwater af en meng de noten met de poedersuiker..
Verdeel de noten over de met folie beklede bakplaat en plaats die in het midden van de oven.
Bak de noten 25 minuten. Schud na 15 minuten de bakplaat even flink.

Laat de noten afkoelen.

Mix in een grote kom de walnoten, de gemengde sla, de verbrokkelde kaas en de granaatappelzaden. Schenk er de dressing over en schep de salade om tot alle ingrediënten ermee bedekt zijn.

Serveer de salade individueel op borden.


Info


Granaatappelsap is te koop in natuurwinkels en ook wel supermarkten. Je kunt zelf het sap winnen door een kop granaatappelzaden stevig door een zeef te drukken. Dat levert de gewenste 1/4 kop op die je nodig hebt voor dit recept.

Deze salade vol contrast in kleur, textuur en smaak is wat mij betreft een topper.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________