i n t e r n a t i o n a a l i n t e r n a t i o n |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
I N T E r N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Argentinië Australië België Brazilie Bulgarije Canada Caraïben Chili China Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Griekenland Guatemala Hongarije Ierland India Indonesië Iran Israël Italië Japan Kazachstan Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Noorwegen Oostenrijk Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Tanzania Thailand Tibet Tjechië Turkije Tunesië Venezuela U.S.A. Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland |
- GROENE ASPERGESOEP -
voorgerecht, 4p
![]() 500 g groene asperges 2 sjalotjes, fijngesneden 1 l groentenbouillon 1 tl mosterd 1 à 2 el olijfolie 100 ml slagroom peper en zout Bereiding Snijd het onderste stukje van de asperges. Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 4 cm. Neem een kookpan en verhit er de olijfolie in. Fruit de sjalotjes een paar minuten in de hete olie. Voeg de stukjes asperge toe met wat zout en peper. Bak de aspergestukjes even mee. Giet er de bouillon bij en voeg 1 tl mosterd toe. Breng het geheel op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Neem wat aspergekopjes uit de soep en leg ze terzijde. Pureer de soep (staafmixer, keukenmachine) tot een egale massa. Voeg de slagroom toe en roer deze door de soep. Breng de soep weer op temperatuur zonder die nog te laten koken. Breng de soep verder op smaak met zout en peper. Garneer de soep met de aspergekopjes. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Tapas • Appetizers Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ • Groenten • Fruit ______________ • Brood • Granen • Noedels • Pasta • Rijst • Aardappels • Linzen • Bonen ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen Vlees: • Rund • Varken • Lam • Diversen Vis/Zeevruchten Kazen Eieren ______________ Paddenstoelen Noten en Zaden Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Maten en gewichten Contact |