i
n
t
e
r
n
a
t
i
o
n
a
a
l
i
n
t
e
r
n
a
t
i
o
n
R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten
I
N
T
E
r
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
Internationaal

Landen:


Afghanistan
Algerije
Argentinië
Australië
België
Brazilie
Bulgarije
Canada
Caraïben
Chili
China
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Griekenland
Guatemala
Hongarije
Ierland
India
Indonesië
Iran
Israël
Italië
Japan
Kazachstan
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Noorwegen
Oostenrijk
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Tanzania
Thailand
Tibet
Tjechië
Turkije
Tunesië
Venezuela
U.S.A.
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
 -  GROENE ASPERGESOEP  -

voorgerecht, 4p





500 g groene asperges
2 sjalotjes, fijngesneden
1 l groentenbouillon
1 tl mosterd
1 à 2 el olijfolie
100 ml slagroom
peper en zout
 

Bereiding


Snijd het onderste stukje van de asperges.
Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 4 cm.
Neem een kookpan en verhit er de olijfolie in.
Fruit de sjalotjes een paar minuten in de hete olie.
Voeg de stukjes asperge toe met wat zout en peper. Bak de aspergestukjes even mee.
Giet er de bouillon bij en voeg 1 tl mosterd toe.
Breng het geheel op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
Neem wat aspergekopjes uit de soep en leg ze terzijde.
Pureer de soep (staafmixer, keukenmachine) tot een egale massa.
 
Voeg de slagroom toe en roer deze door de soep.
Breng de soep weer op temperatuur zonder die nog te laten koken.
Breng de soep verder op smaak met zout en peper.

Garneer de soep met de aspergekopjes.


Info





Home

Rubrieken:

Hapjes:
•  Tapas
•  Appetizers

Voorgerechten:
•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

•  Groenten
•  Fruit
______________

•  Brood
•  Granen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
•  Aardappels
•  Linzen
•  Bonen
______________

Gevogelte:
•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen

Vlees:
•  Rund
•  Varken
•  Lam
•  Diversen

Vis/Zeevruchten

Kazen

Eieren
______________

Paddenstoelen

Noten en Zaden

Dressings en
Sauzen


Kruiden en Specerijen
______________

Specials

Maten en
gewichten


Contact