![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kippenblokjes met pinda's, 4 p., China ![]() 350 g kipfilet, in blokjes 3 el sojasaus 1/2 tl zout 2 el witte kookwijn 1 tl maizena 1/4 kop gepelde pinda's 1/4 kop plus 2 el plantaardige olie 1 el azijn 1 el suiker 1 el maizena opgelost in 1/4 kop kippenbouillon of water. 4 gedroogde rode chilipepers, zaad verwijderd 2 lente-uitjes, in stukjes van 2 1/2 cm 2 el gember, fijngeraspt 1 el knoflook, fijngehakt Bereiding Doe 1 el sojasaus, het zout en de wijn in een kom en schep er de blokjes kip door. Strooi er 1 theelepel maizena over en schep het vlees nog eens om. Dompel de pinda's in lauwwarm water. Neem ze er na 30 minuten uit en verwijder de vliesjes. Roerbak de pinda's in 2 eetlepels olie tot ze bruin en knapperig zijn. Terzijde zetten. Meng 2 eetlepels sojasaus, de azijn, de suiker en de maizena (1 el). Verhit 1/4 kop olie in de wok. Voeg als de olie licht begint te roken de gedroogde chilipepers toe en even later de kipblokjes. Roerbak ze tot ze gaar zijn. Voeg de ui, gember en knoflook toe en roerbak ze een halve minuut mee. Voeg de saus en de pinda's toe en roerbak nog heel even. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|