R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GONG BAO JI DING
kippenblokjes met pinda's, 4 p., China





350 g kipfilet, in blokjes
3 el sojasaus
1/2 tl zout
2 el witte kookwijn
1 tl maizena
1/4 kop gepelde pinda's
1/4 kop plus 2 el plantaardige olie
1 el azijn
1 el suiker
1 el maizena opgelost in 1/4 kop kippenbouillon of water.
4 gedroogde rode chilipepers, zaad verwijderd
2 lente-uitjes, in stukjes van 2 1/2 cm
2 el gember, fijngeraspt
1 el knoflook, fijngehakt


Bereiding


Doe 1 el sojasaus, het zout en de wijn in een kom en schep er de blokjes kip door. Strooi er 1 theelepel maizena over en schep het vlees nog eens om.

Dompel de pinda's in lauwwarm water. Neem ze er na 30 minuten uit en verwijder de vliesjes.
Roerbak de pinda's in 2 eetlepels olie tot ze bruin en knapperig zijn. Terzijde zetten.

Meng 2 eetlepels sojasaus, de azijn, de suiker en de maizena (1 el).

Verhit 1/4 kop olie in de wok. Voeg als de olie licht begint te roken de gedroogde chilipepers toe en even later de kipblokjes.
Roerbak ze tot ze gaar zijn.

Voeg de ui, gember en knoflook toe en roerbak ze een halve minuut mee.
Voeg de saus en de pinda's toe en roerbak nog heel even.


Info



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________