|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
pompoenhoofdgerecht, 4 p., Filipijnen 500 g pompoen, in blokjes 250 g gehakt (varken, rund, kip) 250 g middelgrote garnalen, gepeld 1 grote ui, in (halve) ringen gesneden 3 tenen knoflook, geperst 1 tomaat, in stukjes gesneden 2 el plantaardige olie 1 tl versgemalen zwarte peper vissaus (patis) naar smaak 1 1/2 kop water Bereiding Verhit de olie in een casserole en sauteer er de knoflook en ui een paar minuten in. Voeg de stukjes tomaat toe en sauteer ze tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt en de garnalen toe en roerbak ze 3 minuten. Voeg 1 kop water en vissaus naar smaak toe en laat het geheel met het deksel op de pan 10 minuten pruttelen. Voeg de stukken pompoenvruchtvlees toe. Roer en zet het deksel weer op de pan. Laat de pan op het vuur staan tot het vruchtvlees gaar is.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |