R   E   C   E   P  T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
GEROOSTERDE VARKENSLENDE MET ANANAS

8 p., Colombia

voor het kruiden van het vlees:
1 el gemalen komijn
1 el knoflookpoeder
1 el uienpoeder
1 el paprikapoeder
1 el gemalen kaneel
1 el olie
zout en peper naar smaak

voor het vlees:
2000 g varkenslende
2 koppen ananassap
2 grote uien
1 ananas, geschild en in schijven gesneden
3 el boter

voor de saus:
2 koppen van het roostervocht
1/4 kop (slag)room
1/2 l maizena
verse koriander


Bereiding


Verwarm de oven voor (220 C).
Bind de lende samen met keukengaren.

Meng in een kommetje de gemalen komijn, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, gemalen kaneel, olie en zout en peper.
Wrijf het vlees met het mengsel in en leg het in een ruime braadslee.

Schik de uien en de ananasringen om het vlees heen en giet het ananassap in de braadslee.

Schuif de braadslee in de oven en stel de baktijd in op 40 minuten.

Giet de braadappen over het vlees, verlaag de temperatuur naar 175 C en bedek de braadslee met aluminiumfolie.
Bak het vlees nog 1 uur. Giet om de 20 minuten de braadsappen over het vlees.

Neem de braadslee uit de oven, voeg de boter toe en laat het vlees 10 minuten rusten voor het aan te snijden en te serveren.

Zeef de braadsappen boven een pannetje. Laat het pannetje ca. 15 minten op hoog vuur staan.

Meng de room en de maizena en voeg het mengsel toe. Verlaag de temperatuur naar middelhoog. Laat het pannetje op het fornuis staan tot de saus dikker is.

Snijd de varkenslende in schijven en serveer er de ananassaus, de schijven ananas en bijgerechten naar keuze bij.


Info











naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________