|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
GEROOSTERDE VARKENSLENDE MET
ANANAS
8 p., Colombia
voor het kruiden van het vlees: 1 el gemalen komijn 1 el knoflookpoeder 1 el uienpoeder 1 el paprikapoeder 1 el gemalen kaneel 1 el olie zout en peper naar smaak voor het vlees: 2000 g varkenslende 2 koppen ananassap 2 grote uien 1 ananas, geschild en in schijven gesneden 3 el boter voor de saus: 2 koppen van het roostervocht 1/4 kop (slag)room 1/2 l maizena verse koriander Verwarm de oven voor (220 C). Bind de lende samen met keukengaren. Meng in een kommetje de gemalen komijn, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, gemalen kaneel, olie en zout en peper. Wrijf het vlees met het mengsel in en leg het in een ruime braadslee. Schik de uien en de ananasringen om het vlees heen en giet het ananassap in de braadslee. Schuif de braadslee in de oven en stel de baktijd in op 40 minuten. Giet de braadappen over het vlees, verlaag de temperatuur naar 175 C en bedek de braadslee met aluminiumfolie. Bak het vlees nog 1 uur. Giet om de 20 minuten de braadsappen over het vlees. Neem de braadslee uit de oven, voeg de boter toe en laat het vlees 10 minuten rusten voor het aan te snijden en te serveren. Zeef de braadsappen boven een pannetje. Laat het pannetje ca. 15 minten op hoog vuur staan. Meng de room en de maizena en voeg het mengsel toe. Verlaag de temperatuur naar middelhoog. Laat het pannetje op het fornuis staan tot de saus dikker is. Snijd de varkenslende in schijven en serveer er de ananassaus, de schijven ananas en bijgerechten naar keuze bij.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |