R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
GEROOSTERDE SPRUITEN MET MAPLE SYRUP EN BACON
4 à 6 p.,
Canada
450 g spruiten 1/4 kop olijfolie 3 el maple syrup 4 schijfjes bacon, in stukjes gesneden ca 1/2 tl zout ca 1/4 tl vers gemalen zwarte peper
Bereiding
Maak de spruiten schoon. Verwarm de oven voor (200 C). Leg de spruiten in één laag in een lage ovenschaal. Druppel er de olijfolie en de maple syrup over. Schep de spruiten om tot ze allen met de olijfolie, respectievelijk maple syrup bedekt zijn. Strooi er de stukjes bacon en zout en peper (naar smaak) over. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en rooster tot de bacon krokant is en de spruiten gekarameliseerd zijn (ca 45 minuten). Schep halverwege de oventijd de spruiten om.
Info
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |