R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
GEROOSTERDE LAMSBOUT MET DADELS EN AMANDELEN
6 à 8 p., Marokko

lamsbout van 1 1/2 à 2 kilo
4 tenen knoflook
1 tl (of meer) grof zout
2 tl gemalen koriander
2 tl gemalen komijn
2 tl paprikapoeder
1 tl versgemalen zwarte peper
1/2 tl cayennepeper
175 g boter (op kamertemperatuur)
120 g ontpitte dadels
2 el geblancheerde amandelen
4 citroenen, in kwarten gesneden


Bereiding


Maak met een mesje kleine maar diepe inkepingen in de hele lamsbout.

Vijzel de knoflook en het zout tot een pasta.
Voeg de koriander, komijn, paprika, zwarte peper en cayennepeper toe.
Stamp in een stevige kom de boter zacht(er) en werk er de knoflook-specerijenpasta door.

Wrijf de lamsbout -inclusief de inkepingen- aan alle kanten in met de gekruide boter.
Laat het boter-specerijnmengsel 3 à 4 uur intrekken.

Verwarm de oven voor (220 C).

Leg de lamsbout in een braadslee.
Zet de braadslee  in de oven.
Keer na 20 minuten de lamsbout om en giet er de vrijgekomen braadsappen over.
Keer na 15 minuten de lamsbout nog eens om en giet er weer het braadvocht over.
Verlaag vervolgens de oventemperatuur naar 180 C. en laat de lamsbout 2 uur garen. Schep tijdens die 2 uur nog een paar keer het braadvocht over de lamsbout.

Strooi als de 2 uur om zijn de dadels en amandelen over en om de lamsbout. Rooster de lamsbout nog 30 minuten.

Serveer de lamsbout met partjes citroen die ieder naar eigen smaak over het vlees kan uitknijpen.

Serveersuggestie: geef er couscous en een groententajine bij.


Info












naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________