|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
6 à 8 p., Marokko lamsbout van 1 1/2 à 2 kilo 4 tenen knoflook 1 tl (of meer) grof zout 2 tl gemalen koriander 2 tl gemalen komijn 2 tl paprikapoeder 1 tl versgemalen zwarte peper 1/2 tl cayennepeper 175 g boter (op kamertemperatuur) 120 g ontpitte dadels 2 el geblancheerde amandelen 4 citroenen, in kwarten gesneden Bereiding Maak met een mesje kleine maar diepe inkepingen in de hele lamsbout. Vijzel de knoflook en het zout tot een pasta. Voeg de koriander, komijn, paprika, zwarte peper en cayennepeper toe. Stamp in een stevige kom de boter zacht(er) en werk er de knoflook-specerijenpasta door. Wrijf de lamsbout -inclusief de inkepingen- aan alle kanten in met de gekruide boter. Laat het boter-specerijnmengsel 3 à 4 uur intrekken. Verwarm de oven voor (220 C). Leg de lamsbout in een braadslee. Zet de braadslee in de oven. Keer na 20 minuten de lamsbout om en giet er de vrijgekomen braadsappen over. Keer na 15 minuten de lamsbout nog eens om en giet er weer het braadvocht over. Verlaag vervolgens de oventemperatuur naar 180 C. en laat de lamsbout 2 uur garen. Schep tijdens die 2 uur nog een paar keer het braadvocht over de lamsbout. Strooi als de 2 uur om zijn de dadels en amandelen over en om de lamsbout. Rooster de lamsbout nog 30 minuten. Serveer de lamsbout met partjes citroen die ieder naar eigen smaak over het vlees kan uitknijpen. Serveersuggestie: geef er couscous en een groententajine bij.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |