![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Caraïben ![]() 8 stukken kip of 4 kipfilets plantaardige olie sla voor de jerk-mix: 1 tl gemalen allspice 1 tl kaneelpoeder 1 tl gedroogde tijm 1/4 tl vers gemalen nootmuskaat 2 tl rietsuiker 2 tenen knoflook, geperst 1 el fijngesneden lente-ui 1 el azijn 2 el olie 1 el limoensap 1 verse chilipeper, fijngehakt zout en zwarte peper Bereiding Doe alle ingrediënten voor de jerk-mix in een kommetje en maak er met een vork een dikke pasta van. Kruid de pasta met zout en voeg royaal zwarte peper toe. Maak in de lengte inkepingen in de stukken kippen. Wrijf met je handen de mix in het kippenvlees, vooral in de inkepingen. Leg de stukken kip in een kom of schaal en bedek die met plastic folie. Laat het kippenvlees in de koelkast minstens 4 uur, beter nog een hele nacht, marineren. Verwarm, indien je het kippenvlees in de oven wilt grillen, de ovengrill voor (ca 170 C). Laat overtollige marinade van de stukken kip druipen en bestrijk ze vervolgens met een keukenkwastje met olie. Leg de stukken kip in een braadslee. Schuif de braadslee onder de grill of grill het vlees op de barbecue. Voor beide bereidingswijzen geldt dat de stukken kip regelmatig omgedraaid moeten worden. Jerk-bereiding is terug te voeren tot de Arawaks, de oorspronkelijke bewoners van Jamaica. Zij roosterden vlees boven een met pimenthout gestookt vuur wat een specifieke smaak aan het vlees gaf. Recepten voor jerk variëren nogal, zeker wat de "spicyness" betreft maar ze bevatten allen piment (allspice).
| |