R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten

















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 GEROOSTERDE FAZANT
4 p., Polen

2 middelgrote fazanten, schoongemaakt
150 g "streaky" (met vet dooraderde) bacon, in reepjes
5 gedroogde paddenstoelen
150 g gesmolten boter
1 el tarwebloem
300 ml zure room
zout en zwarte peper

voor de marinade:
175 ml droge witte wijn
200 ml water
90 ml azijn
1 grote ui, grof gesneden
1/2 knolselderij, grof gesneden
1 pastinaak, grof gesneden
5 à 8 jeneverbessen, geplet
4 laurierblaadjes
6 all-spice bessen
6 kruidnagels
1 tl suiker
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

voor erbij:
bietensalade


Bereiding


Laat de paddenstoelen een 1/2 uur in warm water wellen.

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een grote pan en breng het mengsel aan de kook. Neem de pan van het vuur als de vloeistof eenmaal kookt.

Leg de fazanten in een schaal en giet er de hete marinade over. Doe het deksel op de schaal of bedek die met folie. Zet de schaal als de inhoud voldoende is afgekoeld in de koelkast.
Laat de fazanten 2 à 3 dagen in de koelkast in de marinade liggen. Keer ze zo nu en dan om.
 
Verwarm de oven voor op 220 C.
Neem de fazanten uit de schaal, laat ze uitlekken en kruid ze met zout en peper.
Leg de fazanten in een braadslee. Voeg er de marinadegroenten aan toe. Stop de bacon in de holtes van de fazanten.

Laat de paddenstoelen uitlekken en snijd ze in stukjes.
Laat de boter smelten.
Giet de gesmolten boter over de vogels en strooi er de stukjes paddenstoel over.

Schuif de braadslee in de oven en rooster de fazanten 1 uur.
Controleer of ze gaar zijn door het dikste deel met een mes in te prikken. Het uit het vlees komende vocht moet helder zijn.

Meng de bloem met de zure room en giet het mengsel over de fazanten. Bedek de braadslee met aluminiumfolie en zet die terug in de oven.
Haal de braadslee er na 10 minuten weer uit, De saus moet nu voldoende dik zijn geworden.

Laat de fazanten 15 minuten rusten. Verwijder de folie en snijd ze dan aan. Serveer ze met de groenten, de saus en een bietensalade.


Info


Polen kent nog steeds een sterke jachttraditie en veel Poolse recepten zoals deze geroosterde fazant getuigen van die traditie.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________