![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Polen 2 middelgrote fazanten, schoongemaakt 150 g "streaky" (met vet dooraderde) bacon, in reepjes 5 gedroogde paddenstoelen 150 g gesmolten boter 1 el tarwebloem 300 ml zure room zout en zwarte peper voor de marinade: 175 ml droge witte wijn 200 ml water 90 ml azijn 1 grote ui, grof gesneden 1/2 knolselderij, grof gesneden 1 pastinaak, grof gesneden 5 à 8 jeneverbessen, geplet 4 laurierblaadjes 6 all-spice bessen 6 kruidnagels 1 tl suiker zout en versgemalen zwarte peper naar smaak voor erbij: bietensalade Bereiding Laat de paddenstoelen een 1/2 uur in warm water wellen. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een grote pan en breng het mengsel aan de kook. Neem de pan van het vuur als de vloeistof eenmaal kookt. Leg de fazanten in een schaal en giet er de hete marinade over. Doe het deksel op de schaal of bedek die met folie. Zet de schaal als de inhoud voldoende is afgekoeld in de koelkast. Laat de fazanten 2 à 3 dagen in de koelkast in de marinade liggen. Keer ze zo nu en dan om. Verwarm de oven voor op 220 C. Neem de fazanten uit de schaal, laat ze uitlekken en kruid ze met zout en peper. Leg de fazanten in een braadslee. Voeg er de marinadegroenten aan toe. Stop de bacon in de holtes van de fazanten. Laat de paddenstoelen uitlekken en snijd ze in stukjes. Laat de boter smelten. Giet de gesmolten boter over de vogels en strooi er de stukjes paddenstoel over. Schuif de braadslee in de oven en rooster de fazanten 1 uur. Controleer of ze gaar zijn door het dikste deel met een mes in te prikken. Het uit het vlees komende vocht moet helder zijn. Meng de bloem met de zure room en giet het mengsel over de fazanten. Bedek de braadslee met aluminiumfolie en zet die terug in de oven. Haal de braadslee er na 10 minuten weer uit, De saus moet nu voldoende dik zijn geworden. Laat de fazanten 15 minuten rusten. Verwijder de folie en snijd ze dan aan. Serveer ze met de groenten, de saus en een bietensalade. Polen kent nog steeds een sterke jachttraditie en veel Poolse recepten zoals deze geroosterde fazant getuigen van die traditie.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |