|
R E C E P T E N G A L E R I E
k leurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
(maaltijd)salade 4 p., Nederland een zakje (ca 75 g) gemengde sla 300 g gerookte kipfilet 1 mango 2 avocado's 10 cherrytomaatjes 4 bosuitjes 2 hardgekookte eieren 2 à 3 el pijnboompitjes voor de dressing: 3 el olijfolie 2 el witte balsamico of witte wijnazijn 1 el milde mosterd of 1/2 el dijonmosterd 1 flinke teen knoflook, geperst 1 1/2 el honing zout en peper voor erbij: korstig brood boter Bereiding Klop een dressing van de olijfolie, balsamico/wijnazijn, mosterd, honing knoflook, zout en peper en zet die terzijde om op smaak te komen. Snijd de hardgekookte eieren overlangs in kwarten. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de cherrytomaatjes in helften. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes, Pel de avocado's en snijd het vruchtvlees in stukjes. Sprenkel er indien gewenst wat citroensap over om verkleuring tegen te gaan. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de salade behalve de eieren en de pijnboompittten. Voeg de dressing toe en schep de salade nog eens om. Doe de salade over op een serveerschaal. Garneer de salade met de kwarten hardgekookte ei en de pijnboompitten. Serveer er zeker voor een maaltijdsalade korstig brood en boter bij. |