R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E 
 
k leurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GEROOKTE KIPSALADE MET VRUCHTEN
(maaltijd)salade 4 p., Nederland





een zakje (ca 75 g) gemengde sla
300 g gerookte kipfilet
1 mango
2 avocado's
10 cherrytomaatjes
4 bosuitjes
2 hardgekookte eieren
2 à 3 el pijnboompitjes

voor de dressing:
3 el olijfolie
2 el witte balsamico of witte wijnazijn
1 el milde mosterd of 1/2 el dijonmosterd
1 flinke teen knoflook, geperst
1 1/2 el honing
zout en peper

voor erbij:
korstig brood
boter


Bereiding


Klop een dressing van de olijfolie, balsamico/wijnazijn, mosterd, honing
knoflook, zout en peper en zet die terzijde om op smaak te komen.

Snijd de hardgekookte eieren overlangs in kwarten.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Snijd de cherrytomaatjes in helften.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes,
Pel de avocado's en snijd het vruchtvlees in stukjes. Sprenkel er indien gewenst wat citroensap over om verkleuring tegen te gaan.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de salade behalve de eieren en de pijnboompittten.
Voeg de dressing toe en schep de salade nog eens om.

Doe de salade over op een serveerschaal.
Garneer de salade met de kwarten hardgekookte ei en de pijnboompitten.

Serveer er zeker voor een maaltijdsalade korstig brood en boter bij.


Info










Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________