R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten
























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 GEROERBAKTE PADDENSTOELEN
bijgerecht/hoofdgerecht, 4 p., Sri Lanka





500 g champignons of een andere soort paddenstoelen
1 ui, fijngesneden
een stukje verse gember, fijngesneden
1 à 2 teentjes knoflook, geperst
1 rode of groene paprika, in repen of stukjes gesneden
1 tl ongeroosterd currypoeder
2 el sojasaus
1 tl gedroogde chilivlokken
1 (kleine) tomaat, in stukjes gesneden
1 el plantaardige olie

optioneel:
groene chilipeper(s) i.p.v. paprika


Bereiding


Borstel indien nodig de paddenstoelen schoon en snijd ze in schijfjes.
Verhit de olie in een wok of koekenpan.
Roerbak op hoog vuur de uien en laat ze bruinen.
Voeg de paprika, knoflook en gember toe.
Voeg na een paar minuten de paddenstoelen toe en roerbak ze even mee.
Voeg currypoeder, sojasaus en chilivlokken toe. Roer goed en doe dan een deksel op de pan.
Voeg na een paar minuten de tomaat toe. Roerbak nog even en meng alle ingrediënten goed.

Warm serveren met rijst.


Info















Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________