![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hazelnootijs, Italië ![]() 225 g hazelnoten (gedopt) 1 l. volle melk 350 g suiker 4 el maizena Bereiding Rooster in een droge koekenpan op hoge temperatuur de hazelnoten. Schud de pan regelmatig voor een gelijkmatige roostering en om verbranding van de noten te voorkomen. Laat de noten voldoen afkoelen om er de vliesjes van te kunnen verwijderen. Leg daartoe een theedoek op je werkblad, leg op een helft de hazelnoten en sla er de onbedekte helft van de theedoek over heen. Rol met beide handen over de theedoek zodat de noten door wrijving hun vlees loslaten. Maal de noten fijn (keukenmachine). Breng 750 ml melk aan de kook. Meng de rest van de melk met de suiker en de maizena. Neem de pan van het fornuis en voeg als roerend het (koude) melk-suiker-maizenamengsel aan de melk in de pan toe. Zet de pan terug op het fornuis en laat het geheel terwijl je roert aan de kook komen. Laat het melkmengsel vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur. Roer de geroosterde en fijngemalen hazelnoten door het afgekoelde melkmengsel en laat het in de koelkast nog verder afkoelen. Giet het koude mengsel in de ijsmachine en handel verder de voor het apparaat geldende instructies volgend. Bereiding zonder ijsmachine. Schep het mengsel in een diepvriesdoos en plaats het in de diepvries. Neem het ijs er regelmatig uit, vooral in het begin om het door te roeren/om te scheppen. Doe dit tot er ijsvormimg tot stand komt. Laat het ijs dan verder zonder onderbreking bevriezen. Het omscheppen is nodig om de vorming van ijskristallen te voorkomen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |