R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
GELATO DI NOCCIOLE
hazelnootijs, Italië





225 g hazelnoten (gedopt)
1 l. volle melk
350 g suiker
4 el maizena


Bereiding


Rooster in een droge koekenpan op hoge temperatuur de hazelnoten. Schud de pan regelmatig voor een gelijkmatige roostering en om verbranding van de noten te voorkomen.

Laat de noten voldoen afkoelen om er de vliesjes van te kunnen verwijderen. Leg daartoe een theedoek op je werkblad, leg op een helft de hazelnoten en sla er de onbedekte helft van de theedoek over heen. Rol met beide handen over de theedoek zodat de noten door wrijving hun vlees loslaten.

Maal de noten fijn (keukenmachine).


Breng 750 ml melk aan de kook. Meng de rest van de melk met de suiker en de maizena.
Neem de pan van het fornuis en voeg als roerend het (koude) melk-suiker-maizenamengsel aan de melk in de pan toe. Zet de pan terug op het fornuis en laat het geheel terwijl je roert aan de kook komen. Laat het melkmengsel vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.

Roer de geroosterde en fijngemalen hazelnoten door het afgekoelde melkmengsel en laat het in de koelkast nog verder afkoelen.

Giet het koude mengsel in de ijsmachine en handel verder de voor het apparaat geldende instructies volgend.

Bereiding zonder ijsmachine.
Schep het mengsel in een diepvriesdoos en plaats het in de diepvries. Neem het ijs er regelmatig uit, vooral in het begin om het door te roeren/om te scheppen. Doe dit tot er ijsvormimg tot stand komt. Laat het ijs dan verder zonder onderbreking bevriezen. Het omscheppen is nodig om de vorming van ijskristallen te voorkomen.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________