![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| pistacheijs, Italië ![]() 125 g pistachenoten, ongedopt en ongezouten 1 l melk 200 g suiker 5 eidooiers Bereiding Dop de pistachenoten en stamp ze fijn in een vijzel of maal ze fijn. Voeg er 7 eetlepels melk aan toe en roer melk en gestampte pistachenooten tot een crèmig geheel. Doe de rest van de melk in een pannetje en breng die aan de kook. Voeg als de melk kookt onder voortdurend roeren de pistachecrème toe. Splits de eieren. Gebruik de eiwitten voor iets anders, een pavlova bijvoorbeeld. Doe de eidooiers in een kom en voeg de suiker toe. Klop de eidooiers en de suiker tot er een schuimige crème ontstaat (ca 10 minuten). Voeg terwijl je klopt het eidooier-suikermengsel in kleine hoeveellheden aan het melk-pistachecrèmemengsel toe. Verwarm dan het geheel op lage temperatuur maar laat het niet aan de kook komen. Roer tijdens het verwarmen continu. Neem de pan van het fornuis als de inhoud behoorlijk is ingedikt en laat de massa afkoelen. Klop het mengsel als het is afgekoeld nog een keer en giet het vervolgens in de ijsmachine. Ga verder volgens de voor het apparaat geldende instructies. Voor de bereiding zonder ijsmachine: schep het mengsel in een diepvriesdoos en plaats die in de diepvries. Neem het ijs er regelmatig uit, vooral in het begin, om het door te roeren/om te scheppen. Doe dit tot er ijsvorming op gang komt. Laat het ijs dan verder zonder onderbreking bevriezen. Het omscheppen is nodig om de vorming van ijskristallen te voorkomen. Het meeste commerciële pistachenotenijs heeft een haast gifgroene kleur. Die kleur heeft pistachenotenijs niet van zichelf maar wordt verkregen door de toevoeging van kleurstoffen. Ben je ook tegen dit soort overbodige toevoegingen, dan zal dit recept je vast bevallen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |