|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Filipijnen 1 ui, fijngesneden 3 tenen knoflook, geplet 2 grote chilipepers, fijngehakt 1 tl kurkuma 1 tl vers geraspte gember zout en zwarte peper 1 el sojasaus 240 ml kokosmelk 360 ml water 1 el citroensap 450 g zoete aardappels, geschild en in schijfjes gesneden Bereiding Doe alle ingrediënten behalve de aardappels in een grote pan en breng ze al roerend aan de kook. Laat het geheel vervolgens op laag vuur 5 minuten pruttelen. Voeg de aardappels toe en laat ze gaar worden (ca 10 minuten). Heet serveren. De zoete aardappel is in tegenstelling tot de "gewone" aardappel een groente. Er geldt dan ook een andere kooktijd. De zoete aardappel is veel sneller gaar (ca 10 minuten).
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |