R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GEHAKT, KRAB EN POMELOSALADE
4 à 5 p., Vietnam





175 g varkens- of rundergehakt
45 ml water
30 ml limoen- of citroensap
30 ml Nuoc Mam saus
1 groene chili peper, fijngesneden
1 kleine ui, fijngesneden
1 cm verse gemberwortel, fijngesneden
1 el verse koriander, fijngehakt
1 blikje krabvlees, uitgelekt
1 pomelo of 1 roze grapefruit, in gehalveerde partjes

voor de garnering:
blaadjes sla
geraspte wortel


Bereiding


Doe het gehakt met het water in een pannetje en "stoof" het op middelhoog vuur tot de kleur verandert en het vlees net gaar maar nog zacht is.
Neem het pannetje van het vuur en laat het gehakt wat afkoelen.
Voeg het limoensap, de Nuoc Mam saus en de chili aan het vlees toe.
Voeg als het gehakt helemaal afgekoeld is de ui, gember, koriander en het krabvlees toe en meng alle ingrediënten.

Schep de halve pomelopartjes door de salade.

Schik de blaadjes sla ringvormig op een platte schaal. Spreid de geraspte wortel over de sla uit.
Schep de salade in het midden van de ring.


Info














Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________