![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 à 5 p., Vietnam ![]() 175 g varkens- of rundergehakt 45 ml water 30 ml limoen- of citroensap 30 ml Nuoc Mam saus 1 groene chili peper, fijngesneden 1 kleine ui, fijngesneden 1 cm verse gemberwortel, fijngesneden 1 el verse koriander, fijngehakt 1 blikje krabvlees, uitgelekt 1 pomelo of 1 roze grapefruit, in gehalveerde partjes voor de garnering: blaadjes sla geraspte wortel Bereiding Doe het gehakt met het water in een pannetje en "stoof" het op middelhoog vuur tot de kleur verandert en het vlees net gaar maar nog zacht is. Neem het pannetje van het vuur en laat het gehakt wat afkoelen. Voeg het limoensap, de Nuoc Mam saus en de chili aan het vlees toe. Voeg als het gehakt helemaal afgekoeld is de ui, gember, koriander en het krabvlees toe en meng alle ingrediënten. Schep de halve pomelopartjes door de salade. Schik de blaadjes sla ringvormig op een platte schaal. Spreid de geraspte wortel over de sla uit. Schep de salade in het midden van de ring.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|